Chiftele cu sos sub capac de piure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 8 Apr 2019 | 2804 vizualizari

 

Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;) 

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Pentru piure:
  • cartofi cca. 1000 g,
  • apa cca. 3000 m,
  • sare de mare 1 lingura,
  • smantana 3-4 linguri,
  • unt 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos sub capac de piure:

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua. Se formeaza chiftelute medii ce se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici:https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete, bulionul (rețeta aici: https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii

plus adaosul de apă.

Într-un vas termorezistent se pune sosul de mai sus, chiftelele şi se acopera cu piureul, se da la copt cca. 20 minute la 180 grade in cuptorul preincins.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos sub capac de piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc cu pesmet