Chiftele cu sos sub capac de piure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 8 Apr 2019 | 3423 vizualizari

 

Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;) 

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Pentru piure:
  • cartofi cca. 1000 g,
  • apa cca. 3000 m,
  • sare de mare 1 lingura,
  • smantana 3-4 linguri,
  • unt 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos sub capac de piure:

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua. Se formeaza chiftelute medii ce se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici:https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete, bulionul (rețeta aici: https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii

plus adaosul de apă.

Într-un vas termorezistent se pune sosul de mai sus, chiftelele şi se acopera cu piureul, se da la copt cca. 20 minute la 180 grade in cuptorul preincins.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos sub capac de piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:47

Grozsve chiftelele tale!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:54

O idee tare faina!

mihaelar63 1

16.04.2019, 00:24

Aoleu . As manca cu ochii inchisi . Si mi-as nimeri gura ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]