Pulpa de porc gatita lent

de Panacris in Porc, 5 Ian 2019 | 3622 vizualizari

 

Ehhei si am ajuns la preparate adevarate, pe gustul Zmeisorilor! O "reteta romaneasca" pe masura si pe gustul lor! :) cum spuneam calda, alaturi de garnituri si salate de sezon sau rece, sub forma de sandwich ;) Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc cca. 2000 g,
  • amestec de mirodenii cu usturoi de la Kotany 1 plic,
  • un aparat Slow Cooker sau o tava mare si un cuptor pe masura, plus folie aluminiu!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc gatita lent:

Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la copt intr-un aparat Slow Coock sau intr-o tava incapatoare, acoperindu-se cu folie de aluminiu sau foaie de copt, pentru carcotasi si se da la copt/gatit lent cca. 5 ore ( 30 de minute!) la foc mic, atentie fara niciun fel de adaos de lichid. Friptura se poate servi calda cat si rece, ca atare sau alaturi de garnituri de sezon! Rece poate, inlocui cu mare drag orice fel de mezel din comert! :) Sanatos, gustos si gatit acasa! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc gatita lent" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cotoroage - racituri din Banat