O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! ;) Prietenii m-au provocat, iar eu am acceptat! ;)
Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.
Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.
Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.
Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.
Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.
Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.
După ce tarta a prins o culoare aurului se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.
Tarta se savurează caldă, dar și rece.
1
pueti folosi orice fel de friptura aveti ramasa prin frigider;)