O prăjitură simplă și banală, transformată într-o curiozitate cu ingrediente inedite ;) : rubarbă și merdenchi ( melasă din struguri, un inlocuitor natural al zaharului!) ;) Merdenchi găsiți aici https://bunatatidinnatura.ro/
O nouă rețetă minunată pentru provocarea "retete pentru mese in familie". ;)
Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;) cca. 10 minute.
Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă alternând uleiul și băutura de orez. După ce s-au încorporat bine se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
Pe blatul din tavă se pun bucățile de rubarbă, apoi se introduce tava cu prăjitură la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit, cca. 200 grade, ptr cca. 20 de minute, și încă 25 minute la foc mic, cca. 150 grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se taie după preferință!
Spor și poftă bună!