Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs.
Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Cantitățile pot fi variabile, plus/minus 10 % ;)
Floarea de sos curățată se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scoate și se pune la prăjit în uleiul fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.
După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
1
O nouă rețetă pe repede înainte, fără poze de prezentare, dedicate. Un dulce simplu si gustos din copilărie! ;) În unele regiuni socul abia înflorește ;) așa că spor la treabă și poftă mare! :-*
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola