Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă.
Într-o tavă tapetată cu foaie de...
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții...
Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.
Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu...
Untul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând de fiecare data și o lingură de făină, pentru ca amestecul să nu se taie!”,...
Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se...
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema...
Tiramisu reţetă originală
Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea.
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și...
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.
Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute.
Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...
Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic.
Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....
Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic.
Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...
Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic.
O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară.
Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina...
Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina...
Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...
Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și pudra de cacao, se adaugă în amestecul de...
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.
Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.
Se iau bucăți de...
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.
Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin....
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.
Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut...
Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se...
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Când...
Foietajul dezghețat se porționează, apoi se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade.
Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune...
Un desert rapid și ciocolatos.
Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.
Se topește ciocolata amăruie, apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece,...
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.
Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce...
Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea.
Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)...
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se așează în forme de brioșe. Se păstrează cca. 6 dreptunghiuri pentru a se putea obține...
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.
Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se...
Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure
Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă. Într-o tavă tapetată cu foaie de...
Desert cheescake cu fructe de padure
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții...
Desert cheesecake cu capsuni
Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu...
Desert musuroi de cartita
Untul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând de fiecare data și o lingură de făină, pentru ca amestecul să nu se taie!”,...
Desert prajitura Rocky
Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se...
Desert negresa cu zmeura
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema...
Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea
Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea. Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și...
Foietaj cu mere
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....
Cornulete din iaurt cu umplutura de mac
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute. Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...
Desert guguluf cu mere
Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....
Chec fara coacere
Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...
Tort rapid cu fructe
Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...
Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide
Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...
Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...
Cozonac unguresc cu nuca si merisoare
Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...
Rulada cu ciocolata si banane
Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și pudra de cacao, se adaugă în amestecul de...
Bile cu visine
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen. Se iau bucăți de...
Islere cu crema de nuca
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin....
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut...
Fursecuri cu pasta de macese
Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se...
Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D...
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Când...
Mini tarte cu chisalita din prune
Foietajul dezghețat se porționează, apoi se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade. Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune...
Prajitura Madagascar
Un desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește ciocolata amăruie, apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece,...
Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute. Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce...
Chec bicolor
Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)...
Cosulete cu cirese și crema de branza
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se așează în forme de brioșe. Se păstrează cca. 6 dreptunghiuri pentru a se putea obține...
Prajitura cu capsuni si ciocolata
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Sirop din flori de iasomie
Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se...