Desert Tiramisu cu fructe de padure

de Panacris in Prajituri, 1 Ian 2020 | 3155 vizualizari

 

Un desert ce te scoate oricând din impas! ;) E cel mai simplu și sigur desert, chiar și pentru novicii în ale deserturilor! Un pic de îndemânare și la  doua încercare sigur veți spune: Is a piece of cake! ;) Spor si poftă bună! P.S. Anul acesta n-am prea avut timp “Bunătati pentru Crăciun”, clasice, așa că în deplasare, am gătit cât mai rapid și delicios! ;) P.S.1. Nici poze artistice, n-am :D ;) că mno..... ;) 

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi cu cacao 400 g,
  • mascarpone 500 g,
  • friscă 500 g,
  • zahăr pudră 250 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esență de migdale 1 fiolă,
  • gelatină 1 plic,
  • fructe de pădure congelate cca. 300 g,
  • cacao pudră ptr decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu fructe de padure:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.

Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)

După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.

Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]