Varianta 1:
Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere.
Ardeiul kapia se coace la flacăra aragazului, apoi se lasă într-un vas acoperit,...
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.
Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.
Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat...
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe.
Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.
După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.
După ce porumbul...
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile.
Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....
Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier.
Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.
Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.
Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește.
Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.
Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).
Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.
Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.
Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.
Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului...
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele...
Peștele se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Șe așază în vas-ul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă ierburile aromatice și feliile de lămâie, vinul și se lasă la gătit la modulul High pentru 60 de minute.
Se poate găti și în vas sau...
Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.
Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul...
Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de bicarbonat și se lasă la odihnă cca. 30 minute.
Apoi se spală din nou cu apă rece și se...
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.
Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.
Apoi se pune...
Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se pun într-un vas cu fudnul gros, se adaugă zahărul și se lasă la călit la foc mic cca. 10...
Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu...
Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier.
Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele,...
Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.
Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat...
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)
Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...
Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare.
Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate.
Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr,...
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie....
Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat, cimbrul și rozmarinul. Atenție nu folosim sare, cârnații au destulă...
Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.
A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și...
Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoa
Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Ardeiul kapia se coace la flacăra aragazului, apoi se lasă într-un vas acoperit,...
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Dulceata din pepene rosu
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Pizza cu carnati chorizo si porumb
Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat...
Sos pentru pizza
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
Somon gatit simplu, pe pat de sare
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
Porumb de lapte conservat
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot. După ce porumbul...
Lichior din nuci verzi
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....
Tocanita de galbiori cu smantana
Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...
Cordon bleu din piept de pui
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Rulouri crocante din castraveti pentru iarna
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume. Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri. Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Salata de castraveti cu ceapa in saramura
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților. Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Supa crema de legume si ciuperci
Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului...
Omleta din oua de gasca
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie. Cubulețele...
File de novac la slow cooker Crock-Pot
Peștele se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Șe așază în vas-ul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă ierburile aromatice și feliile de lămâie, vinul și se lasă la gătit la modulul High pentru 60 de minute. Se poate găti și în vas sau...
File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval
Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi. Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul...
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de bicarbonat și se lasă la odihnă cca. 30 minute. Apoi se spală din nou cu apă rece și se...
Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact. Apoi se pune...
Desert prajitura turnata, cu mere de vara
Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se pun într-un vas cu fudnul gros, se adaugă zahărul și se lasă la călit la foc mic cca. 10...
Paprikas din ciuperci
Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu...
Paella cu pui si fructe de mare
Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele,...
Desert guguluf cu visine si samburi de cacao
Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului. Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat...
Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...
Dulceata de capsuni
Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate. Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr,...
Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie....
Cotlete cu legume si carnati la slow cooker Crock-Pot
Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat, cimbrul și rozmarinul. Atenție nu folosim sare, cârnații au destulă...
Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris
Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și...