Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoa

In Supe la 1 Sep 2020

Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Ardeiul kapia se coace la flacăra aragazului, apoi se lasă într-un vas acoperit,...

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

In Mancaruri de legume la 31 Aug 2020

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...

Dulceata din pepene rosu

In Dulceata / Gem la 27 Aug 2020

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

In Pui la 27 Aug 2020

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...

Pizza cu carnati chorizo si porumb

In Pizza la 25 Aug 2020

Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat...

Sos pentru pizza

In Conserve la 25 Aug 2020

Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...

Somon gatit simplu, pe pat de sare

In Somon la 25 Aug 2020

File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos,  pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...

Porumb de lapte conservat

In Conserve la 25 Aug 2020

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot. După ce porumbul...

Lichior din nuci verzi

In Bauturi la 24 Aug 2020

Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....

Tocanita de galbiori cu smantana

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2020

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...

Cordon bleu din piept de pui

In Pui la 22 Aug 2020

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

In Pastrav la 17 Aug 2020

Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...

Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

In Conserve la 13 Aug 2020

Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume. Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2020

Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri. Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...

Salata de castraveti cu ceapa in saramura

In Muraturi la 12 Aug 2020

Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților. Într-un vas încăpător se amestecă legumele...

Supa crema de legume si ciuperci

In Supe la 12 Aug 2020

Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului...

Omleta din oua de gasca

In Cook and smile la 30 Iul 2020

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie. Cubulețele...

File de novac la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 29 Iul 2020

Peștele se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Șe așază în vas-ul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă ierburile aromatice și feliile de lămâie, vinul și se lasă la gătit la modulul High pentru 60 de minute. Se poate găti și în vas sau...

File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

In Pui la 29 Iul 2020

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi. Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul...

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

In Bauturi la 5 Iul 2020

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de bicarbonat și se lasă la odihnă cca. 30 minute. Apoi se spală din nou cu apă rece și se...

Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2020

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact. Apoi se pune...

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

In Dulciuri la 4 Iul 2020

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se pun într-un vas cu fudnul gros, se adaugă zahărul și se lasă la călit la foc mic cca. 10...

Paprikas din ciuperci

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2020

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu...

Paella cu pui si fructe de mare

In Fructe de mare la 28 Iun 2020

Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi  se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele,...

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

In Dulciuri la 28 Iun 2020

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului. Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat...

Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2020

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...

Dulceata de capsuni

In Dulceata / Gem la 13 Iun 2020

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate. Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr,...

Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde

In Mancaruri de legume la 13 Iun 2020

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie....

Cotlete cu legume si carnati la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 13 Iun 2020

Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat, cimbrul și rozmarinul. Atenție nu folosim sare, cârnații au destulă...

Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris

In Peste la 12 Iun 2020

Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și...

Afisate 181 - 210 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]