SALATA DE VINETE LA BORCAN

de amalia01 in Conserve, 2 Aug 2013 | 6748 vizualizari

 

Am acceptat o provocare si mi-a iesit o muratura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete,
  • 15 catei de usturoi,
  • 500 g ardei iuti rosii si verzi,
  • foi de dafin,
  • otet,
  • sare,
  • salicil
  • patrunjel verde tocat
  • zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATA DE VINETE LA BORCAN:

- Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un castron, le saram si le lasam sa stea cateva ore.

- Se storc de apa ce o lasa si se prajesc pe gratar.

- Usturoiul se paseaza;

- Ardeii se taie feliute, fara vinisoare si seminte.

- Urmeaza sa facem straturile in borcane : asezam un rand de vinete prajite in borcane apoi adaugam putin usturoi, felii de ardei rosii si verzi, o foaie de dafin in fiecare borcan,patrunjel dupa care punem din nou un rand de vinete prajite, si tot asa  pana umplem borcanele.

- Preparam o o solutie din apa, otet, sare si zahar, dupa gust si lasam sa dea 2-3 clocote.

- Deasupra fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de salicil, turnam solutie pana se umplu borcanele, le capsam, le punem la sterilizat timp de 20 minute de cand incepe sa fiarba apa in care le asezam, apoi le punem la dunst uscat.

Se pot servi ca si aperitiv,cum am facut eu, sau ca si garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE VINETE LA BORCAN" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Legume coapte pe gratar, in ulei de masline