Un digestiv deosebit, m-am inspirat din rețeta Ginei Bradea 😉https://pofta-buna.com/lichior-de-nuci-verzi-reteta-de-nucata/
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile.
Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat.
Borcanul se închide cu capacul, apoi se agită bine ca să se amestece toate ingredientele, apoi se lasp la odihnă, la loc întunecos minim 2 săptămâni, până ce se dizolvă zahărul și se obține un sirop gros, atenție borcanul se agită zilnic. După cele două săptămâni se adaugă vodka și se mai lasă la macerat minim două săptămâni.
Apoi se strecoară și se pun în sticle micuțe, se etichetează și savurează ca și un digestiv.
Atenție, cei care au probleme cu tiroida, pot savura doar câte un degețel din acest lichior, ste foarte bogat in iod.
Este benefic seara, câte o lingură, înainte de cină. Are efect deosebit asupra tubului digestiv, curățând stomacul leneș, purifică sângele și elimină viermii intestinali.
Spor și success!