Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

de Panacris in Mancaruri de legume, 31 Aug 2020 | 10473 vizualizari

 

La cererea publicului am umplut și zuchini! ;)  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.
 Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Zuchini 3 bucăți mari,
  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Prosciutto 2 felii cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 100 g,
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Mărar proaspăt (opțional),
  • Pătrunjel verde (opțional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi:

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, prosciutto tocat mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.

Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se pot umple dovlecii sau chiar, rosii si ardei cu această umplutură! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adi 1

01.09.2020, 19:12

Bun!

Rocsi 1

03.09.2020, 20:32

Arata foarte bine preparatul tau!

Panacris 1

04.09.2020, 10:01

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute