De vreo săptămână Zmeul cel mic mi-a luat locul la butoane. Chiar se descurcă foarte bine și face combinații super. Vă aduc o nouă rețetă a la Robert. Spor și poftă bună!
Carnea de vită se taie fâșii subțiri.
Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.
Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien sau după preferința fiecăruia.
Într-un vas cu apă clocotită se pun inflorescențele de broccoli și feliile de morcov la fiert cca. 5 minute, cât să se frăgezească, apoi se scot într-un vas cu apă rece, că se întrerupă efectul de fierbere.
Carnea marinată se pune la gătit în tigaia încinsă cca. 1 minute pe fiecare parte, la foc iute până ce se caramelizează, apoi se scoate din tigaie și se lasă la odihnă la loc cald.
În tigaie, peste sosul lăsat, se adaugă usturoiul și legumele feliate, gătindu-se cca. 2-3 minute la foc iute, amestecându-se continuu, până ce se frăgezesc.
Peste legumele crocante se adaugă bucățile de carne gătite, inflorescențele de broccoli și feliile de morcov fierte și se mai lasă la gătit cca. 1 minute până ce se întrepătrund gusturile.
Preparatul se servșete fierbinte simplu sau cu garnitura preferată, orez, paste, gnocchi.
Spor și poftă bună!