Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Ciorba de pastai (fasole galbena)

In Ciorbe la 24 Mai 2012

Eu am folosit fasole oparita si congelata, din provizia de anul trecut. Ceapa se curata si se pune la fiert intreaga in apa cu putina sare. Intre timp se curata morcovii si cartofii, se taie cubulete si se adauga la ciorba. Dupa primul clocot se adauga si fasolea, se asezoneaza de sare, se...

Pulpe de curcan cu orez si legume

In Curcan la 24 Mai 2012

Intr-o tava se aseaza legumele si ciupercile congelate. Deasupra se pun pulpele de curcan, se asezoneaza de sare, boia, piper si se stropeste cu putin ulei . Orezul curatat si spalat, se imprastie peste ingredientele din tava. Se toarna vinul si 300 ml. apa rece. Se pune la copt, neacoperit, in...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Se lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se presara grisul si se asezoneza de sare daca mai e nevoie. Se ung foile de placinta cu margarina...

Tiramisu reţetă originala cu trufe

In Torturi la 19 Mai 2012

Tiramisu reţetă originala cu trufe Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare. Pişcoturile se însiropează în cafea, în care...

Salata cu carne de vitel, cartofi, morcovi, castraveti si gogosari

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Carnea se fierbe in apa cu putina sare cca. 40 de minute. Intre timp se curata morcovii si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce s/au fiert toate, cartofii se curata de coaja si se toaca marunt. Carnea, morcovii, castravetii si gogosarii...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la prajit in  ulei de floarea soarelui. Cartofii dupa ce au fiert, se curata de coaja, se taie rondele si se aseaza intr/o tava termorezistenta. Deasupra...

Cotlet de porc cu ceapa si ardei

In Porc la 19 Mai 2012

Ceapa se curata, se taie felii, se pune la calit in putin ulei si apa. Ardeiul se curata  se toaca marunt, adaugandu/se la ceapa calita. Cotletele se taie felii, se pun peste amestecul de ceapa, se asezoneaza de sare si piper, se adauga vinul si apa cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert...

Supa de vitel cu taitei

In Mancare copii la 19 Mai 2012

Carnea se pune intreaga la fiert, in Kukta, cu apa rece, spumandu-se la primul clocot. Intre timp se curata legumele si se pun intregi in supa, la fiert, cca. 40 de minute de cand incepe sa fluiere oala cu presiune. Dupa ce s/a fiert carnea si legumele, se asezoneaza de sare si se strecoara zeama...

Salata verde cu sardine in ulei si ceapa alba

In Peste la 17 Mai 2012

Salata se curata si se taie fideluta. Sardinele se scurg de ulei si se amesteca usor cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. Pe o farfurie se aseaza salata taiata, apoi amestecul de peste si se presara patrunjel verde tocat marunt.

Varza acra cu orez, carnati si bacon

In Mancaruri cu carne la 17 Mai 2012

Varza se toaca marunt (eu am folosit varza murata de la conserva;) ) Ceapa verde se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei si apa. Se adauga varza tocata si se calesc impreuna cca. 10 minute, la foc rapid, neacoperit. Se ia vasul de pe foc, se presara orezul peste amestecul de...

Prajitura Tropicana

In Prajituri la 16 Mai 2012

Se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt, amestecandu/se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile batute spuma se adauga in compozitia de mai sus. Se toarna aluatul intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si...

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2012

Vinetele se spala si se taie in doua. Se sareaza si se lasa cca. 10  minute. Se incinge uleiul si se prajesc vinetele pe ambele parti. Se scot se pun intr/o strecuratoare si se lasa la scurs. Se scobeste miezul, care se amesteca cu carnea tocata, orezul si ceapa tocata marunt, care se calesc...

Ciorba de varza dulce

In Ciorbe la 16 Mai 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si sepune la calit in ulei cu putina apa. Zarzavaturile se curata, se rad pe razatoarea mare si se adauga la ceapa calita. Ardeii si rosiile se toaca marunt, adaugandu/se la amestecul de mai sus. Varza se curata de primele foi si se rade pe rindea. Se adauga la...

Briose cu dulceata de caise

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Ciocolata se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se...

"Hamburgheri" din cartofi si cascaval

In Mancare copii la 13 Mai 2012

Cartofii se curata si se rad marunt. Se asezoneaza de sare, apoi se storc de zeama ramasa. Cascavalul se rade marunt, se adauga la cartofi impreuna cu ouale, faina si pesmetul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza bine. Amestecul obtinut se asezoneaza de piper si boia. In uleiul incins se pun...

Cannelloni cu carne de pui

In Cannelloni la 13 Mai 2012

Carnea tocata se prajeste usor,  cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper, oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca.100  g margarina, 3...

Musaca 2

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2012

Carnea tocata, ciupercile curatate, taiate julien, ceapa verde tocata marunt se calesc in putin ulei, cca. 10 minute, apoi se asezoneaza de sare, piper si oregano. Dupa ce s-a racit un pic se adauga si ouale, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza.  Intre timp se curata cartofii si se...

Trunchi de grenadier invelit in bacon

In Peste la 13 Mai 2012

Pestele se asezoneza cu mirodenii si se  stropeste cu putin ulei de masline, apoi se lasa cca. 10 minute la rece. Pestele se inveleste apoi in felii de bacon si se aseaza intr/un vas termorezistent. Se da la cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc puternic. Se serveste simplu, stropit cu...

Prajitura cu visine

In Dulciuri la 12 Mai 2012

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele. Dupa ce s/au incorporat bine se adauga faina cernuta impreuna cu parful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Visinele...

Traistute cu salam sal-crud si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2012

Din apa, faina, sare, zahar, margarina si drojide am pregatit un aluat dospit (de fapt Maricica, masina de framantat paine, la pregatit, eu doar am alimenatat-o cu ingredientele necesare, am programat-o si am apasat pe buton:D). Dupa ce s-a framantat si dospit aluatul (90 de minute), l/am intins,...

Friptura de vitel in vasul roman!

In Vita la 12 Mai 2012

Vasul Roman se scufunda in apa rece, cca. 20 de minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului. Carnea se portioneaza in felii, nu prea subtiri ca sa nu se usuce, apoi se aseaza pe patul de ceapa. Se asezoneaza de sare, piper  mirodenii si se stropeste cu ptin ulei....

Mazare cu piept de pui

In Pui la 12 Mai 2012

Pieptul de pui se taie bucatele, se condimenteaza cu paf de curry si sare, se incinge tigaia doubleta, se prajeste in tigaie fara ulei. Intre timp se curata ceapa verde, sa taie marunt, se pune la calit cu putin ulei si apa. Morcovul se curata si se taie cubulete, se adauga la ceapa calita,...

Ciorba de vitel cu spatzle

In Ciorbe la 12 Mai 2012

Oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza dupa ce da in clocot. Se curata legumele si se rad pe razatoarea mai mare. Se adauga la ciorba legumele si foia de dafin, se asezoneaza de sare, boia si piper. Se lasa sa fiarba, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa ce...

Crempita Spaniola

In Prajituri la 9 Mai 2012

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incoporeaza apoi si laptele. Albusurile se bat...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 7 Mai 2012

Albusurile se separa si se bat energic cu un praf de sare si 50 g. zahar. Laptele se pune la fiert intr/un vas larg. Din compozitia de albus se cate o lingura si se rastoarna in laptele fierbinte, se lasa fiecare galusca la fiert, cca. 2 minute pe o parte apoi se intoarce pe cealalta parte....

Orez cu file de pui si ciuperci pleutorus

In Pui la 7 Mai 2012

Ceapa si usturoiul verde se curata si se toaca marunt. Fileul de pui si ciupercile se taie fideluta. Intr/un vas termorezistent se pune un strat de ceapa si usturoi, unul de  carne si ciuperci, apoi amestecul de legumele. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se adauga 600 ml. apa rece. Se...

Supa cu legume, ciuperci si galuste din faina

In Supe la 3 Mai 2012

Legumele se curata, se spala, se taie bucatele mici si se pun la fiert in apa clocotita, si boabele de enibahar. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, la final se fac galuste din faina. Oul se bate bine si se amesteca energic cu faina, pana se obtine o...

Tarta cu ciuperci si carne tocata de pui

In Pui la 3 Mai 2012

Carnea tocata, se amesteca cu ouale, ciupercile decongelate si pesmetul. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar. Se framanta bine pana se omogenizeaza, Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu pesmet si se pune compozitia obtinuta. Se da la cuptor cca. 30 de minute la...

Ardei umpluti cu pasta de branza!

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2012

Branza dulce de vaci se scurge de apa, se amesteca cu telemeaua rasa fin, smantana, untul moale si mararul tocat marunt. Se potriveste gustul de sare daca e nevoie. Intre timp se curata ardeii de cotor si seminte si dupa dorinta se taie pe lung sau se lasa intregi. Se umplu ardeii cu pasta de...

Muschiulet cu legume la cuptor

In Porc la 1 Mai 2012

Muschiuletul se curata de pielite si se portioneaza. Se presara peste muschiuletul portionat, ulei de masline, sare, piper si cimbru. Se lasa la rece cel putin 1 ora sau pana a doua zi. Intr-o tava se aseaza muschiuletul marinat, felii de ardei, ciupercile feliate si bucatele de slaninuta. Se...

Afisate 1321 - 1350 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]