publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Varza dulce-acrisoara cu carnati
Varza se strecoara de zeama din conserva, se spala cu un jet de apa rece si se pune intr/un vas la foc mediu. Se adauga 1 litru de apa, 1 foaie de dafin, zacusca si carnatii taiati bucatele mici. Se lasa la fiert, cca. 20 de minute acoperit la foc mediu. Se serveste ca atare, cu smantana sau cu...
Platou de 1 Mai
Diferitele feluri de carne, si ciupercile, se asezoneaza cu condimente de gratar, sau cu sare, piper si cimbru. Se incinge gratarul bine si se prajesc pe rand pieptul de pui, feliile de vitel, muschiuletul de porc, mititeii si la sfarsit ciupercile. Se aseaza pe un platou si fiecare serveste ce...
Salata creata cu cartofi, ceapa si usturoi verde
Cartofii fierti in coaja, se curata se se taie cubulete. Salata, ceapa, usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele se face un sos de vinegreta si se amesteca usor in salata. Salata se serveste langa orice fel de preparat din carne sau peste.
Salata creata cu cartofi, masline si surimi!
Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie cubulete. Surimi (nefiert, multumesc Miuta) se taie rondele sau cubulete. Salata si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele usor impreuna cu maslinele, se asezoneaz de sare, ulei si zeama de lamaie. Salata se...
Prajitura cu Pepsi sau Coca Cola
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe amblaj, doar ca in loc de lapte se va folosi Pepsi sau Coca Cola. Cozonacul se taie felii, se tapeteaza o forma rotunda cu feliil de cozonac, se stropesc cu putin Pepsi, se toarna budinca fierbinte si se acopera cu felii de cozonac insiropate cu...
Leustean pentru iarna
Se spala leusteanul, se curata de frunze, se taie marunt si se pune la uscat sau se pune in pungute mici, in portii la congelator. Alta varianta este sa/l amestecati cu sare de muraturi si ulei de masline, il puneti in borcane, indesat bine, le inchideti ermetic si le puneti in...
Lipie cu muschiulet de porc la gratar
Muschiuletul se taie bucatele si se prajeste la gratar. Salata, ceapa, usutoriul se curata, se spala si se toaca marunt. Se face un sos vinegreta si se amesteca cu salata. Lipia se incalzeste usor in microunde sau intr/o tigaie fara ulei. Pe o farfurie se monteaza lipia astfel. Se unge lipia cu...
Placinta cu miez de lapte, ceapa si usturoi verde
Se impart in doua foile. Intr/o tava de cuptor se pun foile unse intre ele cu margarina, una cate una, miezul de lapte si telemeaua se taie bucatele si se imprastie pe toata suprafata. Ceapa, usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se imprastie peste branzica. Ouale se bat energic...
Pasca Panacris (2)
Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si...
Pilaf cu legume la cuptor
Se alege si spala orezul daca e nevoie. Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, orezul si apa. Se asezoneaza de sare, boia si piper. Se introduce in cuptor la foc mediu, cca. 30 de minute, pana se umfla orezul. Se poate consuma ca atare sau ca si garnitura.
Spanac alb
Spanacul se curata, se spala si se opareste in apa clocotita. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca. Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana sau lapte si spanacul tocat. Se asezoneaza de sare, se...
Chec din albusuri
Albusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele si ciociolata bucatele in aluat, amestecandu-se usor. Se toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata...
Garnitura de ciuperci
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-un vas wok se pune la calit ceapa si usturoiul, in putina apa si ulei. Intre timp ciupercile se curata si se taie julien, apoi se adauga la amestecul de ceapa, se asezoneza de sare si boia. Se lasa sa fiarba acoperit cca. 15 minute. Se...
Rulouri de vitel, cu sunca de pui si sparanghel
Sparanghelul se curata si se pune la fiert, cca. 20 de minute, in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de zahar. Muschiul de vitel se taie felii subtiri, se subtiaza cu ciocanul de snitzele. Se pune o felie de sunca, o bucata de sparanghel fiert, se ruleaza si se fixeaza cu o...
Tortellini cu branza, ciuperci si spanac
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt. Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece,...
Miez de lapte in chiftelute
Carnea se amesteca energic cu ouale, faina, pesmetul, sarea aromata, boia de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt. Miezul de lapte de la Delaco se imbraca cu compozitia de carne, se formeaza bilute, care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara putin ulei peste chiftelute...
Miez de lapte cu jambon si ridichi
Pe o farfurie se aseaza "artistic" jambonul, miezul de lapte, ridichea taiata ca si o floare, se stropeste cu ulei de masline si se presara patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!
Miez de lapte cu somon si paste colorate
Pastele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se amesteca usor cu somon afumat, taiat bucatele, se presara ulei de masline si se asezoneaza cu sare aromata. Bulgarasii de branzica se amesteca usor in compozitia de paste. Salata se serveste rece, acompaniata de...
Cheesecake simplu
Biscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou, zaharul pudra, frisca si coaja de lamaie. Se rastoarna crema de frisca peste blatul de biscuti si se pune...
Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine
Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se...
Spaghete cu bacon, ciuperci si cascaval
Spaghetele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Intr/un vas wok se rumeneste bacon-ul cu un strop de ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile scurse din conserva. Se fierb inabusit cca. 10 minute. Intr/o tava...
Spaghete cu pleutorus
Ciupercile se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa, usturoiul si leurda se curata si se toaca marunt. Se pune intr/un vas wok, putin ulei de floarea soarelui la incins, se adauga ceapa, usturoiul si leurda si se innabusa cu putin apa. Cand s/au inmuiat verdeturile, se adauga ciupercile si...
Supa de legume cu spatzle
Legumele se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita. Se asezoneaza de sare dupa gust, iar dupa ce legumele s/au fiert se adauga taiteii. Se mai lasa supa, la fiert cca. 5 minute, neacoperit. Supa se serveste fierbinte presarata cu verdeata tocata marunt.
Stufat de miel
Carnea de miel se curata, se portioneaza si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putina apa si ulei. Cand se inmoaie se adauga carnea de miel, se asezoneaza de sare si piper se completeaza cu vin si apa in cantitati egale. Se lasa la fiert, acoperit...
Pasca Panacris
Mod de preparare pentru blat: Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus,...
Friptura de miel
Pulpele se curata de grasime, se spala si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei, se presara sarea aromata, rozmarin si putin piper, se adauga foile de dafin si 1 litru de vin merlot. Se lasa peste noapte la macerat, la rece. A doua zi se scot pulpele din bait, se pun la cuptor intr-o tava la...
Ciorba de miel reteta
Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si zarzavaturile, se dau pe razatoare si se calesc in apa cu putin ulei, cca 15 minute, la foc mic. Se adauga la supa de...
Drob de miel
Organele se fierb in apa cu un praf de sare. Capatana de miel se fierbe separat. Dupa ce au fiert organele si carnea, se toaca marunt. Ceapa, usturoiul si mararul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga la compozitia de carne. Se asezoneaza de sare, piper, se adauga ouale crude si...
Tocanita cu ciuperci pleutorus
Ceapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul. Se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin si se lasa la...
Mujdei de usturoi
Usturoiul se curata, se pune in mojar, se presara sare si se marunteste. Se adauga uleiul si vinul, se amesteca pana se omogenizeaza, iar la final se adauga iaurtul. Se amesteca usor si se mai pune putina sae daca e nevoie.