Saleuri cu jumari

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 5866 vizualizari

 

Tot din colectia, curatenia de primavara/vara din frigider si congelator!:D

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • margarina topita 3 linguri,
  • apa 350 ml.,
  • sare 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 400 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • seminte de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu jumari:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare şi piper.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., din care se taie bastonase, care se ung cu ou batut si se presara seminte de in.

Se aşează în tăvi, tapetate cu foaie de pergament, şi se coc la foc potrivit, cca. 30 de minute. Sunt dementiale, alaturi de un pahar de bere sau o cana de vin;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:30

bune

mihaelar63 1

31.05.2012, 17:23

saleuri originale nu facatura

Panacris 1

31.05.2012, 19:28

Multumesc Mihaela, si aspectul lor e original

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ton