Gogonele murate umplute

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2012 | 5730 vizualizari

 

De mult am in plan sa fac acest fel de mancare. E ceva inedit pentru familia mea. Sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (porc si vita) 300 g.,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • orez 50 g.,
  • gogonele murate 6 bucati,
  • ou 1 bucata.
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper boabe 5-6 bucati,
  • foi de dafin 1 bucata,
  • cimbru,
  • marar,
  • bulion de rosii 500 ml.
  • rosii ptr capac,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate umplute:

Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute.

Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul si daca sunt prea sarate se lasa un timp in apa rece.

Compozitia de orez se asezoneaza de sare si boia dulce de ardei. Se amesteca cu carnea tocata, se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se umplu gogonelele cu compozitia de carne, se aseaza intr-un vas tremorezistent, se acopera gogonelele umplute cu felii de rosii, se presara cimbru, marar, foaia de dafin, boabele de piper si mararul si se completeaza cu apa, cat sa le acopere. Se introduce, acoperit, in cuptorul preincins cca. 30 de minute. Apoi se adauga bulionul diluat si se mai lasa cca. 10 minute descoperit.

Se servesc fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

Geanina87 1

02.06.2012, 12:58

Foarte tare...nu am mai mancat,dar cred ca o sa incerc

iry-gabriela 1

02.06.2012, 21:25

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gogonele murate si porc