Desi anul asta nu prea a plouat, am gasit undeva pe la Fierbinti, rosii mici, delicate si gustoase, fara ingrasaminte. Asa ca am purces la treaba! :-*\
Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.
Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu fund dublu sau ceaun, cca. 4 ore, adaugand-se mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scazut la jumatate putem considera bulionul sau sosul de rosii, cum vreti sa-i spuneti terminat.
Se poate fierbe in doua zile, depinde de cand incepeti operatiunea;) ( eu am fiert si a doua zi inca vreo 3 ore!).
Pentru finalizare, recipientele se pun in cuptor la cca. 150 grade cca. 15 minute la sterilizat, pasta obtinuta, se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se capacesc imediat si se lasa la dunst uscat, adica invelite in paturi, pana a doua zi. La iarna o sa ma pomeniti pe mine si pe "zmeii" mei =))