Am mai pomenit Arnota, intr-o reteta anterioara. Ciudat ca o masa de pranz la manastire, a devenit vedeta familiei. Legumele gatite cu drag ne-au cucerit. Nu am intrebat cum le-au realizat, ci doar am vizualizat si gustat, si culmea rezultatul e acelasi, un deliciu :-* cu un plus de la mine ciupercile ;)
Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce s-au copt/prajit se pun peste ceapa si dovlecei. Palariile de ciuperci si coditele, urmeaza aceeasi cale;) Din urma vin vinetele, scurse de zeama lor amaruie, se lasa la rumenit pana se inmoiae, stropite cu un pic de ulei de masline. Dupa ce s-au copt/prajit se curata de coaja si se adauga peste legumele din tava. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste legume, se asezoneaza de sare, piper si se da totul la cuptor ptr cca 25 de minute la foc mediu, neacoperit.
Legumele se servesc ca atare sau ca si garnitura langa diverse preparate din carne.