Ketchup Panacris cu usturoi

de Panacris in Bulion, 20 Aug 2012 | 6698 vizualizari

 

O noua varianta de ketchup!

 

INGREDIENTE

  • Roşii 5 kilograme
  • Ardei grasi colorati 3 kilograme, .
  • Ceapă albă 5 bucăţi,
  • Morcovi 1 kilogram,
  • Ţelină rădăcina 2 bucati,
  • Usturoi 2 căpăţâni,
  • Condimente (foi de dafin, enibahar, coriandru, nucşoară, cimbru, piper, boabe muştar, boia dulce de ardei)
  • Ulei 4 linguri,
  • Sare iodată 12 linguriţe,
  • Zahăr 300 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Oţet 200 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris cu usturoi:

Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii.  Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Morcovii şi ţelina se curăţă se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de ceapa şi ardei. Se adaugă sucul de roşii, lasandu-se la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, mierea, usturoiul curăţat şi presat, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 20 de minute. Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:36

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:28

Faina reteta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa picant