Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 7 Sep 2012 | 6012 vizualizari

 

O garnitura delicioasa, iar in zielele de post, pot inlocui masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 2000 g,
  • ulei de malsine 100 ml,
  • vin alb demisec cca. 250 ml,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • usturoi 4-5 catei,
  • rozmarin, busuioc, cimbru, oregano, lamaita, maghiran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce s-au rumenit, se adauga vinul, se acopera si se mai lasa la cuptor ptr inca cca 15 minute la 150 grade. Usturoiul curatat se adauga, intreg la final, dupa ce s-au gatit cartofii.

Se consuma ca atare cu salata de sezon, sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu ceapa