publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea...
PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)
Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid,...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele. Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă...
Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă
Șunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul...., SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele întregi fără sâmburi, boabele de porumb, șunca și ardeiul tocate mărunt, telemeaua rasă,...
Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D...
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac
Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am...
Reteta de placinta frageda cu dovleac
Iata cum se prepara Reteta de placinta frageda cu dovleac Se bate oul energic cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt, stins cu oțet. Se frământă până se obține un aluat omogen și elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15...
Sandwich pentru zmei
Ciupercile se feliază și se trag în puțin ulei de măsline, atât cât să se înmoaie, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit. Între timp scoatem ingredientele din frigider. Salamul e deja feliat, se taie câteva fâșii cu aparatul special pentru...
Salata cu branza, prune, crutoane si rucola
Simplu și la îndemâna oricui. Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite. Se asezonează de ulei și oțet, sare nu mai e nevoie, brânza e sufficient de sărată ;) Cum spuneam...
Castraveti de vara murati
Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții în picioare, sau culcat cum vă este mai la îndemână. Se umple borcanul cu apă rece,...
Vinete albe umplute
Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu zeamă de lămâie, ( am citi undev pe net, sincer numai știu unde, și chiar funcționează,...
Supa de ardei umpluti
Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează de sare, piper si boia, apoi se adaugă apă și se lasă la fiert la foc mic. Între timp...
Prajitura Snikers
Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și oțetul aromat, adăugându-se treptat zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă...
ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ
Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc. ATENȚIE: NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ. Se închid borcanele...
Ciorba dulce de pasare
Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin...
Găluște cu prune
Cartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează cu o presă specială de cartofi, dacă nu aveți acesată presă, pur și simplu se sfărâmă...
Ruladă cu mac și cremă de lămâie
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, semințele de mac și esențele, amestecându-se...
Mancare de castraveti murati cu carne de porc
Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă, pulpa de porc, fasonată și tăiată bucățele, apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce, apoi se adaugă apă cât să acopere carnea. Între...
Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt,...
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ
Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos,...
PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!). Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de...
Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume
Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se...
Prepelite in foi de vita
Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în cavitatea prepeliței. Frunzele de viță se suprapun câte două, în așa fel...
Prajitura din albusuri cu zmeura
Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina și praful...
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi. După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută...
Felii de carne cu fenicul și cartofi noi
Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit, în cuptor, cca. 10 minute la 250 grade, apoi feliile se întorc pe cealaltă parte pentru a se...
Pâinici cu brânză
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Când...
Chiftele din orez
Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau...
Cheescake cu căpșuni
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă...
Salată ROGVAIV ;)
Rădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână” în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii albi se fierb în coajă, așa ar fi trebuit să procedez și cu cei violet, dar am vrut să văd...