Vinete albe umplute

de Panacris in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 4492 vizualizari

 

Am tot văzut vinete albe, destul de pipărate la preț, mai bine zis dublu față de cele movalii. Dar ce să fac curiozitatea și pofta a învins, am achiziționat vreo câteva bucăți, sincer nu-mi venea să le perpelesc pe jar, așa că le-am transfornat într-un fel principal delicios. Am tot navigat, după idei interesante și astfel am combinat papuceii lui Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/vinete-umplute-cu-carne/ și am luat baconul din rețeta lui Papamond http://www.papamond.ro/vinete-albe-umplute/, va asigur că s-au îmbinat tare bine cele doua rețete ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Vinete albe 2 bucăți,
  • lămâie 1 bucată,
  • sare iodată,
  • Pentru umplutură:
  • carne tocată mixtă porc+vită cca. 300 g,
  • bacon cubulețe 125 g, ulei de floarea soarelui 200 ml.,
  • ceapă galbenă 1 bucată orez 50 g,
  • sare iodată, boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru sos:
  • roșii 2 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată mică,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe umplute:

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu zeamă de lămâie, ( am citi undev pe net, sincer numai știu unde, și chiar funcționează, vinetele nu-și mai schimbă culoarea!) apoi se lasă cca. 10  minute. Între timp miezul vinetelor, roșiile, ardeiul, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se trec prin tocător, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit, se asezonează de sare și piper.

 Orezul și ceapă tocată mărunt, se călesc în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Carnea tocată sse amestecă cu baconul cubulețe și amestecul de orez călit cu ceapă. Se asezonează de sare și piper, după gust, atenție baconul s-ar putea deja să fie suficient de sărat. Se umplu vinetele, spălate de sare și zeama de lămâie,  cu  această compoziție. Într-un vas termorezistent se pune un strat din sosul de roșii și legume, apoi se așează vinetele umplute, ce se acoperă cu restul de sos, apoi se dau la cuptor ptr cca. 15 de minute la foc moderat, acoperite, iar următoarele 10 minute se lasă neacoperite la foc mic, cât să prindă o crustă. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute