Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul de gătire a fost mult mai scurt;) P.S. pentru că pozele de prezentare sunt ”jalnice” voi repeta în curând preparatul ;) Dar nu pot ține doar pentru mine, rețeta asta simplă și bună. Aaa, poate preparați și voi la fel friptura asta, de mult timp ;) Chiar mă bucur, să vă o reamintesc. ;) P.S. am descoperit rețeta asta în una din provocările culinare de pe FB, pe un blog al CristineiPana :D ;) Tiza de prenume si chiar nume ;) Cum spune Cristina Pana, tiza mea: ”Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.” Acum nu știu dacă, adaosul de ardei kapia și ciuperci, modifică dieta :D Cert este, că e tare fragedă friptura.
Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, se porționează, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, asezonându-se cu sare și piper proaspăt măcinat. Ciupercile spălate și curățate, se așează întregi printre bucățile de pui, apoi se acoperă cu roșiile din conservă, (inițial am vrut cuburi, dar am avut numai întregi, ce apoi le-am mărunțit!), ardeii kapia feliați și usturoiul curățat, de asemenea feliat completându-se cu apa în care a fiert puiul, atât cât să acopere friptura. Tava acoperită se pune la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu. În ultimele 5 minute, friptura se lasă neacoperită pentru a se rumeni frumos. Spor și poftă bună!