Multumesc Cleme pentru inspiratie, http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-in-otet-52149.html. Eu am micșorat cantitatea de ardei iute și am adus un mic adaos, lămâia confiată ;) Picantă, cu o aromă ușor fructată ;)
Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea cu răzătoare, astfel am terminat repede, și mai ales fără lacrimi și usturime. Legumele tocate se amestecă cu zahărul, oțetul și lămâia confiată, lăsându-se la odihnă până a doua zi. Amestecul de legume, împreună cu zeama lăsată, se pune în borcane sterilizate, ce se căpăcesc, etichetează, ”fotografiază”, în cazul meu. Numai bune ptr zilele de iarnă lângă o ciorbă fierbinte și de ce nu, puse peste o friptură;) Spor și succes!