Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație CulinaryRainbow;) http://www.bucataras.ro/retete/chec-din-albusuri-cu-rahat-si-ciocolata-70876.html N-am avut rahat colorat, dar am găsit prin dulapul cu mirodenii, o cutie cu coajă de lămâie si una portocală confiată. Am uitat să pun ulei, ghimbir, cum era în varianta intială :( , dar uite așa a apărut o nouă rețetă ;) Spor și poftă bună!
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!