Desert cheesecake cu capsuni

de Panacris in Torturi, 1 Iun 2017 | 4404 vizualizari

 

“ Fara doar si poate, acest dulce este in topul preferintelor in casa - indiferent de anotimp. Vara profitam din plin de fructele proaspete, dar si de faptul ca nu trebuie sa pornim cuptorul :) “ Așa își prezintă Elena Bite, minunatul desert. Tocmai din acest motiv, l-am preparat și eu pentru provocarea Weekend cu spor, această lună susținută de Elena, http://leniass.blogspot.ro/.  Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiți:
  • 200 g biscuiți petit beure 
  • 100 g unt 
  • 70 g zahăr pudră 
  • Crema de brânză:
  • 200 g căpșuni
  • 300 g brânză de vaci cremoasă 
  • 30 ml smântână pentru frișcă 
  • 170 g zahăr pudră 
  • 2 plicuri zahăr vanilinat 
  • 1 plic (10 g) gelatină 
  • cca. 100 ml apă 
  • Pentru ornat:
  • cca. 150 g căpșuni 
  • 1 plic gelatină transparentă (tort gelle) 
  • 3 linguri zahăr 
  • 250 ml apă 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.

Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.

Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece, cca. 10 min.

 Am mixat smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.

Separat, am mixat smantana pentru frisca.

Brînza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.

Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Din gelatina răcorită, se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.

Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte, se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.

Între timp, se prepară gelatina transparentă, praful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă nu mai rezistați până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine si nectarine