O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după sărbătorile pascale. Așa că și de data asta, le-am transformat într-o salată savuroasă. Rețeta poate concura cu brio, în parada Delicii de Paste ;)
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichile feliate și castraveții tăiați bucățele, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata se servește, după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
Spor și poftă bună!