Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2017 | 3401 vizualizari

 

Eiii, numai bună pentru cină și de ce nu, pentru pachețelul de la școală/serviciu!
P.S. La provocarea lansată de mine, se pare că Vălurita și Bunica s-au apropiat de răspunsul final ;) Am decis, câștigător final, ValClaudia ;) Bucătăraș, sper că nu te superi că am propus o provocare fulger aici :))), dar mi-am adus aminte de zilele acelea frumoase cu multă hlizeală ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de tartă sărată Linco 
  • 1 tijă praz 
  • 1 bucată ardei kapia roșu 
  • cca. 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 50 g brânză rasă 
  • cca. 50 g cașcaval 
  • cca. 50 g smântână 
  • cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui) 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu praz si carne tocata:

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C.

Între timp, se prepară umplutura.

Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Este tare bună atât caldă, cât și rece ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat