Spalam o cana de orez,pe care o punem in cratita cu o cana si un sfert de apa si putina sare. Acoperim cu un capac si dam la foc mare,pana cand apa a scazut si apar gropite in orez. Mai punem putina apa si dam focul mic.
Nori-ul se taie in fasii cu foarfeca,orezul se pune in bol,deasupra punem...
Punem toate legumele impreuna cu pieptul de pui intr-o cratita si adaugam 100 ml de apa. Lasam sa fiarba, cand s-au facut si carnea si legumele, amestecam jjajangul cu 100 ml de apa, punem in cratita si lasam sa fiarba 2-3 minute si sa se ingroase. Puteti adauga mai multa sau mai putina apa,...
Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.
Scoatem tapioca ,o clatim si o lasam sa se scurga.
Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din...
Pornim cuptorul.
Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare.
Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele.
Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu...
Tapetam tava cu unt si pesmet. Taiem merele in cubulete si le adaugam in tava,presaram si cateva chips-uri de mere.
Ouale le batem cu zaharul,apoi adaugam faina,praful de copt si nucsoara.
Turnam compozitia in tava si adaugam restul de mere uscate.
Introducem tava in cuptorul preincalzit...
Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.
Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu...
Intr-un bol introducem faina,zaharul si praful de copt. Amestecam usor.
Adaugam pe rand laptele,uleiul,oul si esenta de vanilie si amestecam.,doar cat sa se incorporeze faina,altfel muffins-urile nu vor mai fi pufoase.
Adaugam si cacao,fiindca ne-am decis cam tarziu,se poate face si...
Pornim cuptorul la 150 C.
Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor.
Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie.
Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul...
Am impartit aluatul in patru bucati,le-am intins cu sucitorul si pe fiecare bucata am pus cate o jumatate de mar,taiat evantai .
Am indoit colturile si am presarat peste mere zahar brun. Le-am copt cam 15 minute.
In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.
Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta....
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Apa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin.
Adaugam laptele si mai fierbem inca 5 minute.
Nu stoarceti plicul de ceai, deoarece va lasa un gust amar.
Se toarna in...
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Incingem cuptorul.
Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza.
Cu o lingurita luam aluat si il punem in tava,lasand putin loc intre fursecuri.
Dam tava la cuptor cam 10 minute si intre timp...
Punem crema de branza intr-o farfurie,de preferat albastra.
Taiem din ardeiul rosu ,capul si tentaculele caracatitei.
Asezam peste crema de branza capul si tentaculele si lipim ochii din masline cu crema de branza.
Se serveste cu bucati de legume (morcov,tulpini de telina) sau cu...
Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul de susan. Se lucreaza compozitia si se lasa deoparte. Eu am lasat-o doar cat am pregatit orezul,dar se...
Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.
Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si...
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Se coace vanata,exact cum o coacem si pentru salata de vinete romaneasca. Se curata de coaja si se toaca marunt. Am folosit robotul pentru o consistenta mai cremoasa.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Cantitatea poate sa difere dupa gustul fiecaruia.
Am servit-o ca si...
Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos.
Pentru esenta de vanilie ,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca...
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul.
Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se...
Ierburile se vor taia marunt, iar ardeii iuti se vor rupe in bucatele. Adaugam intr-un bol ierburile, ardeii, rosiile si ardeii si amestecam, apoi introducem continutul intr-un borcan. Umplem borcanul cu ulei de masline.
Pastram borcanul la frigider si folosim continutul la paste, pizza,...
Chiftelutele:
eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun...
Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi...
Conopida se spala si se curata in bucatele mici,de marimea popcornului. Se amesteca impreuna cu condimentele si uleiul si se pun intr-o tava.
Se da tava la cuptor si se tine pana cand conopida incepe sa se rumeneasca,dar nu uitam sa scuturam tava din cand in cand.
Se serveste deindata.
Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada.. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna...
Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici.
Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul...
Taiem toate legumele in cubulete sau in orice fel de forme dorim. Amestecam toate ingredientele si preparam sosul pentru salata.
Amestecam bine totul si dam bolul la frigider. Ornam cu frunze de busuioc.
Sushi Fix
Spalam o cana de orez,pe care o punem in cratita cu o cana si un sfert de apa si putina sare. Acoperim cu un capac si dam la foc mare,pana cand apa a scazut si apar gropite in orez. Mai punem putina apa si dam focul mic. Nori-ul se taie in fasii cu foarfeca,orezul se pune in bol,deasupra punem...
Pui Jjajang
Punem toate legumele impreuna cu pieptul de pui intr-o cratita si adaugam 100 ml de apa. Lasam sa fiarba, cand s-au facut si carnea si legumele, amestecam jjajangul cu 100 ml de apa, punem in cratita si lasam sa fiarba 2-3 minute si sa se ingroase. Puteti adauga mai multa sau mai putina apa,...
Bubble coffee
Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi. Scoatem tapioca ,o clatim si o lasam sa se scurga. Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din...
Fursecuri cu scortisoara
Pornim cuptorul. Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare. Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele. Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu...
Prajitura cu mere si nucsoara
Tapetam tava cu unt si pesmet. Taiem merele in cubulete si le adaugam in tava,presaram si cateva chips-uri de mere. Ouale le batem cu zaharul,apoi adaugam faina,praful de copt si nucsoara. Turnam compozitia in tava si adaugam restul de mere uscate. Introducem tava in cuptorul preincalzit...
Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri
Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele. Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu...
Muffins Rudolf
Intr-un bol introducem faina,zaharul si praful de copt. Amestecam usor. Adaugam pe rand laptele,uleiul,oul si esenta de vanilie si amestecam.,doar cat sa se incorporeze faina,altfel muffins-urile nu vor mai fi pufoase. Adaugam si cacao,fiindca ne-am decis cam tarziu,se poate face si...
Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata
Pornim cuptorul la 150 C. Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor. Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie. Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul...
Tarte aux Pommes (Barcute cu mere)
Am impartit aluatul in patru bucati,le-am intins cu sucitorul si pe fiecare bucata am pus cate o jumatate de mar,taiat evantai . Am indoit colturile si am presarat peste mere zahar brun. Le-am copt cam 15 minute.
Tarte Tatin aux Poires
In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri. Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere. Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta....
Pain rustique-Paine rustica
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute. Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Fougasse aux Fleur de Sel
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute. Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul...
Chai cu anason
Apa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin. Adaugam laptele si mai fierbem inca 5 minute. Nu stoarceti plicul de ceai, deoarece va lasa un gust amar. Se toarna in...
Pide
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca
Incingem cuptorul. Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza. Cu o lingurita luam aluat si il punem in tava,lasand putin loc intre fursecuri. Dam tava la cuptor cam 10 minute si intre timp...
Caracatita
Punem crema de branza intr-o farfurie,de preferat albastra. Taiem din ardeiul rosu ,capul si tentaculele caracatitei. Asezam peste crema de branza capul si tentaculele si lipim ochii din masline cu crema de branza. Se serveste cu bucati de legume (morcov,tulpini de telina) sau cu...
Carne tocata in stil korean
Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul de susan. Se lucreaza compozitia si se lasa deoparte. Eu am lasat-o doar cat am pregatit orezul,dar se...
Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca
Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora. Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si...
Lahmacun
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu...
Salsa verde cu gogonele
Am pus toate ingredientele in robot si le-am mixat. Am asezonat cu lamaie si sare. Am servit cu lahmacun.
Salata de vinete coreana
Se coace vanata,exact cum o coacem si pentru salata de vinete romaneasca. Se curata de coaja si se toaca marunt. Am folosit robotul pentru o consistenta mai cremoasa. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Cantitatea poate sa difere dupa gustul fiecaruia. Am servit-o ca si...
Esenta de vanilie si zahar vanilat
Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos. Pentru esenta de vanilie ,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca...
Musuroi de cartita
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se...
Pasta de bruschette cu rosii deshidratate,ardei iuti si ierburi proaspete
Ierburile se vor taia marunt, iar ardeii iuti se vor rupe in bucatele. Adaugam intr-un bol ierburile, ardeii, rosiile si ardeii si amestecam, apoi introducem continutul intr-un borcan. Umplem borcanul cu ulei de masline. Pastram borcanul la frigider si folosim continutul la paste, pizza,...
Chiftelute coreene cu kimchi de varza
Chiftelutele: eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin. Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun...
Kimchi de varza
Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia. Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa. Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi...
Conopida Popcorn
Conopida se spala si se curata in bucatele mici,de marimea popcornului. Se amesteca impreuna cu condimentele si uleiul si se pun intr-o tava. Se da tava la cuptor si se tine pana cand conopida incepe sa se rumeneasca,dar nu uitam sa scuturam tava din cand in cand. Se serveste deindata.
Buche de Noel - Buturuga
Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada.. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna...
Tort grila cu caise
Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici. Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul...
Salade Composee du Lys-de-Mer (Carte Regala de Bucate)
Taiem toate legumele in cubulete sau in orice fel de forme dorim. Amestecam toate ingredientele si preparam sosul pentru salata. Amestecam bine totul si dam bolul la frigider. Ornam cu frunze de busuioc.