Bubble Coffee, un concept aparut pentru prima oara in Taiwan si care s-a raspandit rapid in toata Asia, mi se pare ca a ajuns deja si in Statele Unite. Si uite ca acum ajunge si la noi:)
Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.
Scoatem tapioca ,o clatim si o lasam sa se scurga.
Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din volumul initial, amestecand continuu,ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugam zahar dupa gust,de obicei este foarte dulce,eu il prefer mai putin dulce,asa ca nu a fost prea mare cantitatea de zahar.
Pregatim cafeaua,la o cana de apa avem nevoie de o lingurita de cafea. Puteti folosi o presa de cafea,filtru sau pur si simplu,turnati apa fierbinte peste cafea.
Adaugam in pahare tapioaca,peste punem cafeaua si la sfarsit laptele condensat si amestecam.
Se serveste cu paiul,iar vara putem adauga si cuburi de gheata.