Spalam prunele, le taiem in doua si scoatem samburii. Asezam prunele in forma si amestecam zaharul cu fulgii de ovaz, apoi presaram amestecul peste prune. Adaugam si siropul de artar si dam forma la cuptor. Se tine cam 30 de minute, se lasa sa se raceasa (daca aveti rabdare) si se serveste....
Fulgii de ovaz se pun intr-un bol si turnam peste ei apa fierbinte.
Lasam 3 minute sa se umfle,apoi adaugam zaharul brun.
Apa fierbinte se poate inlocui cu ceail,lapte sau iaurt.
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.
Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai...
Se unge felia de paine cu crema de branza,felia de paine am taiat-o 6x6 cm. Asezam pe ea frunzele de patrunjel.
O jumatate de maslina o folosim ptr capul buburuzei,iar bucatelele mici ptr buline.Adaugam ochii din cascaval.
Se pune buburuza pe felia de paine.
Pieptul de pui se taie in bucati,care se vor bate pana vor deveni putin mai plate.
Bucatile de pui se condimenteaza cu paprika afumata,chili,chimen,sare si piper.
Se prajesc in putin ulei sau pe gratar.
Feliile de emmentaler se pun pe paine,iar cand pieptul de pui este gata...
Felia de paine se taie in doua patrate de 6 cm.
Taiem ingredientele in cuburi de cate 2 cm si le asezam pe felia de paine,important este ca pe dinafara sa aiba un aspect asimetric si cat mai colorat.
Le putem lipi intre ele cu crema de branza,la fel putem unge si feliile de paine....
Taiem 4 patrate din paine (ale mele au fost de 6 cm).
Dam castravetele pe razatoare si il stoarcem de apa.
Amestecam cu crema de branza si mararul uscat.
Ungem feliile de paine,lipim cate doua apoi le taiem.
Uleiul de chili:
Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.
Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.
Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si...
Se ung feliile de paine cu crema de branza si asamblam ca in imagine: facem urechile din castraveti,ochii din morcovi ,peste care adaugam rondele de masline.
Felia de cascaval o taiem in doua,va forma partea de jos.
Gura o facem cu piros arany sau ketchup
Felia de paine se unge cu smantana (optional: unt,crema de branza)
Rosii cherry se taie in patru,dar avem grija sa nu taiem pana la capat. In deschizatura introducem crema de branza si le asezam pe felia de paine.
Ornam cu patrunjel.
Se pune un cub de unt intr-o tigaie,iar cand s-a topit se aseaza feliile de paine. Le lasam sa se rumeneasca si le intoarcem pe partea cealalta,in acelasi timp mai adaugam un cub de unt.
Pe partea deja rumenita,punem felii de cascaval si dupa ce cele doua felii s-au rumenit,punem o felie peste...
Pentru a taia painea in felii rotunde folositi o forma de fursecuri sau un pahar.
Ungeti rondelele de paine cu crema de branza si le lipiti. Le puneti pe farfurie si asamblati capul.
Din castravete taiati antenele,iar ochii ii taiati cu capacul unei carioci. Se lipesc cu putina crema de...
Felia de franzela se taie in doua si se intorc,astfel incat coaja sa fie pe dinauntru.
Se ung feliile cu crema de branza si se decoreaza cu cuburi de ardei, rondele de morcovi si bucati de masline. Adaugam si cubulete de cascaval.
Din ardei se fac corpul si antenele fluturelui si se...
Am spalat rosiile si le-am taiat . Am adaugat uleiul de masline,otetul balsamic si frunzele de busuioc.
De sare si piper nu a mai fost nevoie,amestecul de condimente a avut exact de cat ne-a fost noua nevoie.
Profitati cat mai sunt rosii de gradina!
Intr-un bol amestecam uleiul de masline si usturoiul,apoi adaugam castravetii taiati cubulete.
Adaugam nucile macinate,mararul si iaurtul,apoi punem bolul la frigider 2 ore.
Se sareaza dupa gust si se serveste rece.
Spalam legumele,curatam ceapa si usturoiul si rupem painea in bucatele.Pastram cateva bucatele pentru decor. Introducem toate ingredientele in mixer si mixam. Condimentam supa si o servim rece,ornata cu bucatelele de legume.
Punem iaurtul intr-un castron si adaugam pe rand uleiul si zaharul si amestecam cu un tel sau cu lingura. Punem si ouale si continuam sa amestecam.Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana s-a incorporat.
Turnam compozitia in forme,noi am folosit de muffins,dar merge in orice fel de...
Se unge felia de paine cu crema de branza.Se pune felia de cascaval peste pasta de branza.
se aplica ochii si nasul,apoi feliile de castraveti unde e locul urechilor.
Cu o forma de prajituri in forma de floare sau rotunda,taiem mijlocul feliei de paine. Coaja o folosim ptr casa.
Ungem miezul de paine cu crema de branza si montam casa.Decoram cu frunze de patrunjel.
Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Borcanul se spala bine cu detergent si se sterilizeaza,eu am folosit cuptorul cu microunde. Se introduce pasta in...
Telemeaua se taie in cubulete si se marineaza impreuna cu oregano taiat marunt,uleiul de masline si otetul balsamic.
Nucile se rumenesc putin in tigaie,apoi se adauga amestecului de telemea.
Para se taie in rondele si se adauga peste fiecare felie putin din branza marinata cu...
Se pun condimentele peste pulpe si se lasa deoparte o ora,ca sa se patrunda aromele.
Se infierbanta tava,se pune putin ulei si se rumenesc pulpele. Cand s-au rumenit se pune tava la cuptor.
Cartofii se taie in cuburi si se vor adauga in tava,dupa 30 de minute dupa ce am introdus tava la...
Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena.
Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri.
Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor.
Se da...
Scarita se taie in bucati si se aseaza in vas.Separat se amesteca restul ingredietelor si se toarna peste carne. Se amesteca bine cu mainile ,se pune capacul si se da la frigider peste noapte. Acest procedeu se poate executa si intr-o punga.
A doua zi,se aseaza vasul pe foc,dupa ce incep sa se...
Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul si lasam sa...
Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos spuma si se arunca. Se fierbe cam 20 de minute sau pana cand coaja de pepene este moale si are o...
Se incinge uleiul si se adauga ceapa la calit, apoi se adauga treptat restul legumelor taiate marunt sau date prin robot. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca de fund. Rosiile se decojesc si se dau prin robot. Se adauga la tocana. Se fierbe pana aproape a scazut tot sucul. Se adauga...
Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaie antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase. Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un rand de dovlecei, usturoi taiat marunt, patrunjel si se repeta pana se umple borcanul. Ultimul rand sa...
Crumble cu prune cu sirop de artar
Spalam prunele, le taiem in doua si scoatem samburii. Asezam prunele in forma si amestecam zaharul cu fulgii de ovaz, apoi presaram amestecul peste prune. Adaugam si siropul de artar si dam forma la cuptor. Se tine cam 30 de minute, se lasa sa se raceasa (daca aveti rabdare) si se serveste....
Fulgi de ovaz cu zahar brun
Fulgii de ovaz se pun intr-un bol si turnam peste ei apa fierbinte. Lasam 3 minute sa se umfle,apoi adaugam zaharul brun. Apa fierbinte se poate inlocui cu ceail,lapte sau iaurt.
Kringel Estonian
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam. Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin. Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai...
Degete de Halloween
Felia de sunca se unge cu crema de branza si se ruleaza. Se fixeaza unghia din ardei rosu cu putina crema de branza.
Sandvisuri ptr copii: Buburuza
Se unge felia de paine cu crema de branza,felia de paine am taiat-o 6x6 cm. Asezam pe ea frunzele de patrunjel. O jumatate de maslina o folosim ptr capul buburuzei,iar bucatelele mici ptr buline.Adaugam ochii din cascaval. Se pune buburuza pe felia de paine.
Sandvis cu piept de pui si Emmentaler
Pieptul de pui se taie in bucati,care se vor bate pana vor deveni putin mai plate. Bucatile de pui se condimenteaza cu paprika afumata,chili,chimen,sare si piper. Se prajesc in putin ulei sau pe gratar. Feliile de emmentaler se pun pe paine,iar cand pieptul de pui este gata...
Sandvis Rubik
Felia de paine se taie in doua patrate de 6 cm. Taiem ingredientele in cuburi de cate 2 cm si le asezam pe felia de paine,important este ca pe dinafara sa aiba un aspect asimetric si cat mai colorat. Le putem lipi intre ele cu crema de branza,la fel putem unge si feliile de paine....
Sandvis Tea Time
Taiem 4 patrate din paine (ale mele au fost de 6 cm). Dam castravetele pe razatoare si il stoarcem de apa. Amestecam cu crema de branza si mararul uscat. Ungem feliile de paine,lipim cate doua apoi le taiem.
Sandvis cu cascaval ras
Chifla se taie in doua si se unge cu unt. Cascavalul se da pe razatoare si presara peste uns. Se serveste deindata sau se pune la pachetel.
Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan
Uleiul de chili: Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si...
Maimute
Se ung feliile de paine cu crema de branza si asamblam ca in imagine: facem urechile din castraveti,ochii din morcovi ,peste care adaugam rondele de masline. Felia de cascaval o taiem in doua,va forma partea de jos. Gura o facem cu piros arany sau ketchup
Sandvis "Buchet de lalele"
Felia de paine se unge cu smantana (optional: unt,crema de branza) Rosii cherry se taie in patru,dar avem grija sa nu taiem pana la capat. In deschizatura introducem crema de branza si le asezam pe felia de paine. Ornam cu patrunjel.
Sandvis prajit cu cascaval (Grilled cheese sandwich)
Se pune un cub de unt intr-o tigaie,iar cand s-a topit se aseaza feliile de paine. Le lasam sa se rumeneasca si le intoarcem pe partea cealalta,in acelasi timp mai adaugam un cub de unt. Pe partea deja rumenita,punem felii de cascaval si dupa ce cele doua felii s-au rumenit,punem o felie peste...
Sandwich-uri pentru copii: Omida
Pentru a taia painea in felii rotunde folositi o forma de fursecuri sau un pahar. Ungeti rondelele de paine cu crema de branza si le lipiti. Le puneti pe farfurie si asamblati capul. Din castravete taiati antenele,iar ochii ii taiati cu capacul unei carioci. Se lipesc cu putina crema de...
Sandwich-uri pentru copii: Fluture
Felia de franzela se taie in doua si se intorc,astfel incat coaja sa fie pe dinauntru. Se ung feliile cu crema de branza si se decoreaza cu cuburi de ardei, rondele de morcovi si bucati de masline. Adaugam si cubulete de cascaval. Din ardei se fac corpul si antenele fluturelui si se...
Salata de rosii italiana
Am spalat rosiile si le-am taiat . Am adaugat uleiul de masline,otetul balsamic si frunzele de busuioc. De sare si piper nu a mai fost nevoie,amestecul de condimente a avut exact de cat ne-a fost noua nevoie. Profitati cat mai sunt rosii de gradina!
Supa bulgareasca Tarator
Intr-un bol amestecam uleiul de masline si usturoiul,apoi adaugam castravetii taiati cubulete. Adaugam nucile macinate,mararul si iaurtul,apoi punem bolul la frigider 2 ore. Se sareaza dupa gust si se serveste rece.
Gazpacho Andaluz
Spalam legumele,curatam ceapa si usturoiul si rupem painea in bucatele.Pastram cateva bucatele pentru decor. Introducem toate ingredientele in mixer si mixam. Condimentam supa si o servim rece,ornata cu bucatelele de legume.
Prajitura cu iaurt - Carte regala de bucate
Punem iaurtul intr-un castron si adaugam pe rand uleiul si zaharul si amestecam cu un tel sau cu lingura. Punem si ouale si continuam sa amestecam.Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana s-a incorporat. Turnam compozitia in forme,noi am folosit de muffins,dar merge in orice fel de...
Sandwich-uri pentru copii:Koala
Se unge felia de paine cu crema de branza.Se pune felia de cascaval peste pasta de branza. se aplica ochii si nasul,apoi feliile de castraveti unde e locul urechilor.
Sandwich-uri pentru copii:Insula
Cu o forma de prajituri in forma de floare sau rotunda,taiem mijlocul feliei de paine. Coaja o folosim ptr casa. Ungem miezul de paine cu crema de branza si montam casa.Decoram cu frunze de patrunjel.
Eros Pista
Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se spala bine cu detergent si se sterilizeaza,eu am folosit cuptorul cu microunde. Se introduce pasta in...
Salata verticala de pere cu nuci si telemea marinata
Telemeaua se taie in cubulete si se marineaza impreuna cu oregano taiat marunt,uleiul de masline si otetul balsamic. Nucile se rumenesc putin in tigaie,apoi se adauga amestecului de telemea. Para se taie in rondele si se adauga peste fiecare felie putin din branza marinata cu...
Pui cu usturoi
Se pun condimentele peste pulpe si se lasa deoparte o ora,ca sa se patrunda aromele. Se infierbanta tava,se pune putin ulei si se rumenesc pulpele. Cand s-au rumenit se pune tava la cuptor. Cartofii se taie in cuburi si se vor adauga in tava,dupa 30 de minute dupa ce am introdus tava la...
Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir
Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. Se da...
Porc cu 5 arome chinezesti
Scarita se taie in bucati si se aseaza in vas.Separat se amesteca restul ingredietelor si se toarna peste carne. Se amesteca bine cu mainile ,se pune capacul si se da la frigider peste noapte. Acest procedeu se poate executa si intr-o punga. A doua zi,se aseaza vasul pe foc,dupa ce incep sa se...
Gem de corcoduse
Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul si lasam sa...
Dulceata din coaja de pepene verde
Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos spuma si se arunca. Se fierbe cam 20 de minute sau pana cand coaja de pepene este moale si are o...
Tocana de legume pentru iarna
Se incinge uleiul si se adauga ceapa la calit, apoi se adauga treptat restul legumelor taiate marunt sau date prin robot. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca de fund. Rosiile se decojesc si se dau prin robot. Se adauga la tocana. Se fierbe pana aproape a scazut tot sucul. Se adauga...
Vinete si dovlecei la borcan
Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaie antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase. Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un rand de dovlecei, usturoi taiat marunt, patrunjel si se repeta pana se umple borcanul. Ultimul rand sa...