Spalam si curatam gogosarii,apoi ii dam prin robot pana obtinem o pasta.
Punem intr-o oala toate ingredientele si dam la fiert. Tinem pe foc pana scade zeama si obtinem un sos grosut.Amestecam des ca sa nu se lipeasca pe fundul oalei.
Turnam amestecul in borcanele sterilizate si dam...
Orez Aburit
Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot.
Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute
Orez Amestecat
Betigasele de morcov se calesc....
Amestecam otetul balsamic, uleiul,usturoiul,mustarul,sarea si piperul. Adaugam pulpele si lasam la frigider 2 ore.
Spalam cartofii si ii lasam deoparte.
Dupa ce au trecut cele doua ore, punem pulpele de pui intr-o tava. In aceeasi tava puteti pune si cartofii sau folositi o alta tava....
Fierbem pastele al dente.
Feliem castravetii si taiem in fasii subtiri rosiile uscate.
Punem intr-un bol toate ingredientele (mai putin cascavalul) si amestecam.
Adaugam cascavalul ras.
Lasam la frigider cam o jumatate de ora inainte de a servi.
Salata iceberg se rupe sau se taie in bucati mai mari.
Feliem castravetii si taiem rosiile cherry in jumatate.
Infasuram bacon-ul pe telemea si le prajim in putin ulei.
Adaugam telemeaua cu bacon si maslinele la salata.
Turnam din dressing si servim.
Se curata capsunile si se taie in sferturi.
Se pun intr-un bol cu mierea si otetul balsamic.
Amestecam usor si bagam bolul la frigider pentru o ora.
Se mai amesteca inca o data ,inainte de a servi. Se consuma.
Rupem frunzele de salata si le punem in bol.
Ciupercile le feliem subtire.
Taiem rosiile sau le putem lasa intregi.
Amestecam ingredientele pentru sos si le adaugam la salata.
Se amesteca.
Punem capsunele in recipientul blenderului vertical.
Adaugam mustarul,otetul balsamic si sarea.
Pornim blenderul si turnam incet uleiul.
Mixam pana cand sosul devine cremos.
Se pastreaza cateva zile la frigider,dar probabil nu va tine atat.
Cabanos crab
Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab.
Chiftelute:
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor....
Se coace vanata pe aragaz si se pune intr-un prosop de bucatarie.
Cand s-a racit cat de cat se descojeste.
Se toaca sau se da prin robot.
Se adauga maioneza si se amesteca.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se taie partea de sus a rosiilor ,se scobesc cu o lingurita...
Se bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia de 20 cm si punem putin ulei.
Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de nori.
Incepem sa rulam rulada de la un capat,cand am terminat de rulat o scoatem pe o farfurie sau...
Pornim cuptorul la foc mediu.
Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.
Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.
(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)
Se ia aluat cu o lingura ,iar cu...
Pornim cuptorul la foc mediu.
Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie.
Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca.
Se iau bilute de un 1cm,se pun in tava si se apasa cu degetul cel mare,incat sa fie o adancitura in mijloc.
Punem in...
Taiem pieptul de pui in bucati de 1,5-2 cm si le amestecam cu condimentul Kotanyi.
Le prajim in unt,apoi le dam la cuptorul preincalzit cam 8 minute. Se scoatem,le ungem cu miere si le presaram cu pesmet si reintroducem tava la cuptor.
Le tinem la cuptor pana devin aurii si crocante....
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de...
Curatam legumele si le taiem cubulete. Cartofii ii taiem in cuburi.
Calim ceapa,morcovul si radacina de patrunjel,dar nu le lasam sa se innegreasca.
Punem supa si dam la fiert. Cand s-au inmuiat legumele adaugam cartofii.
Mai fierbem 10 minute.
Amestecam faina cu smantana,mustar si...
Pulpa de porc se feliaza si se bate in felii subtiri. Se condimenteaza cu amestecul de condimente si se lasa deoparte.
Feliem dovleceii de-a lungul. Eu las si coaja pe ei.
Taiem rosiile in doua.
Incalzim tigaia grill si facem carnea,dovleceii si rosiile.
Turnam putina apa in tigaie....
Calim ceapa si ceafa afumata taiata cuburi. Adaugam boia de ardei si pasta de tomate. Amestecam si avem grija sa nu se arda boiaua de ardei, gustul se va schimba si va deveni amara.
Adaugam putina apa si dupa 10 minute adaugam si cartofii taiati cuburi. Mai fierbem putin,pana se inmoaie...
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un borcan sau recipient care se inchide ermetic.
Se foloseste ptr carne,cartofi prajiti,legume,popcorn,etc.
Se taie ceapa si usturoiul si le calim in ulei. Adaugam supa si cand se incepe sa fiarba adaugam lintea.
Fierbem pana e moale,adaugam pasta de tomate si asezonam cu sare si piper.
Servim cu busuioc presarat deasupra sau cu pasta de bruschette.
Prazul se taie rondele,ceapa cubulete si usturoiul felii. Taiem cartofii cubulete.
Calim prazul,ceapa si la sfarsit adaugam si usturoiul. Punem supa si dupa ce fierb legumele adaugam cartofii. Dupa 5 minute adaugam si fideaua. Punem cimbru,sare si piper dupa gust.
Lasam putin sa fiarba,apoi...
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina cu praful de copt si dupa ce s-a incorporat putin punem si fulgii de porumb si siropul de artar.
Amestecam usor ca sa nu se sfarame prea tare.
Punem fursecurile...
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a...
Se fierb cartofii si se curata,apoi se taie in felii.
Castravetii,gogosarii si oul se feliaza.
Toate ingredientele se pun intr-un bol si se asezoneaza cu sare,piper,ulei si otet.
Intindem aluatul de pizza pe forma de copt si il ungem cu pasta de tomate.
Aplicam pasta de bruschette,apoi sunca taiata betigase.
Adaugam porumbul ,ciupercile feliate si cascavalul ras.
Dam tava la cuptorul preincalzit si tinem cam 10-15 minute.
Se taie pieptul de pui in bucati de 1.5 cm si se amesteca impreuna cu condimentul.
Se pun pe betigase .Daca folositi de lemn,sa le inmuiati in apa in prealabi.
Se porneste aragazul si tinem betigasele deasupra flacarii,intoarcem si pe partea cealalta.
Rosiile se taie in jumatate si...
Dovleceii se taie de-a lungul si se scobeste interiorul.
Punem orezul la fiert in multa apa,dar lasam sa fie bobul al dente.
Ceapa se taie marunt si se caleste ,adaugam si usturoiul si bucatile de dovleac pe care le-am scobit.Adaugam orezul,ierburile,sarea si piperul.
Umplem jumatatile...
Desfacem conopida in bucati mici.
Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida.
Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga.
Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor si mixam...
Infierbantam uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde.
Amestecam si chiar inainte de a lua de pe foc adaugam sosul de soia si uleiul de susan,acesta isi va pierde aroma daca este prajit....
Pasta de gogosari by Rocsi
Spalam si curatam gogosarii,apoi ii dam prin robot pana obtinem o pasta. Punem intr-o oala toate ingredientele si dam la fiert. Tinem pe foc pana scade zeama si obtinem un sos grosut.Amestecam des ca sa nu se lipeasca pe fundul oalei. Turnam amestecul in borcanele sterilizate si dam...
Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante
Orez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute Orez Amestecat Betigasele de morcov se calesc....
Pulpe cu cartofi noi si otet balsamic de zmeura
Amestecam otetul balsamic, uleiul,usturoiul,mustarul,sarea si piperul. Adaugam pulpele si lasam la frigider 2 ore. Spalam cartofii si ii lasam deoparte. Dupa ce au trecut cele doua ore, punem pulpele de pui intr-o tava. In aceeasi tava puteti pune si cartofii sau folositi o alta tava....
Salata de paste cu otet balsamic de zmeura
Fierbem pastele al dente. Feliem castravetii si taiem in fasii subtiri rosiile uscate. Punem intr-un bol toate ingredientele (mai putin cascavalul) si amestecam. Adaugam cascavalul ras. Lasam la frigider cam o jumatate de ora inainte de a servi.
Salata cu sos de otet balsamic de zmeura,telemea si bacon
Salata iceberg se rupe sau se taie in bucati mai mari. Feliem castravetii si taiem rosiile cherry in jumatate. Infasuram bacon-ul pe telemea si le prajim in putin ulei. Adaugam telemeaua cu bacon si maslinele la salata. Turnam din dressing si servim.
Sos de salata cu otet balsamic de zmeura
Se amesteca bine toate ingredientele.
Capsuni cu otet balsamic
Se curata capsunile si se taie in sferturi. Se pun intr-un bol cu mierea si otetul balsamic. Amestecam usor si bagam bolul la frigider pentru o ora. Se mai amesteca inca o data ,inainte de a servi. Se consuma.
Salata iceberg cu sos de capsuni
Rupem frunzele de salata si le punem in bol. Ciupercile le feliem subtire. Taiem rosiile sau le putem lasa intregi. Amestecam ingredientele pentru sos si le adaugam la salata. Se amesteca.
Sos cu capsuni si otet balsamic
Punem capsunele in recipientul blenderului vertical. Adaugam mustarul,otetul balsamic si sarea. Pornim blenderul si turnam incet uleiul. Mixam pana cand sosul devine cremos. Se pastreaza cateva zile la frigider,dar probabil nu va tine atat.
Aperitive
Cabanos crab Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab. Chiftelute: Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor....
Rosii umplute cu salata de vinete
Se coace vanata pe aragaz si se pune intr-un prosop de bucatarie. Cand s-a racit cat de cat se descojeste. Se toaca sau se da prin robot. Se adauga maioneza si se amesteca. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se taie partea de sus a rosiilor ,se scobesc cu o lingurita...
Omleta coreana cu nori (Gaeran Mari)
Se bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia de 20 cm si punem putin ulei. Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de nori. Incepem sa rulam rulada de la un capat,cand am terminat de rulat o scoatem pe o farfurie sau...
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie
Pornim cuptorul la foc mediu. Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie. Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic. (Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.) Se ia aluat cu o lingura ,iar cu...
Fursecuri nasturi de catana turcesti
Pornim cuptorul la foc mediu. Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie. Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca. Se iau bilute de un 1cm,se pun in tava si se apasa cu degetul cel mare,incat sa fie o adancitura in mijloc. Punem in...
Friptura de pui cu miere si mustar
Taiem pieptul de pui in bucati de 1,5-2 cm si le amestecam cu condimentul Kotanyi. Le prajim in unt,apoi le dam la cuptorul preincalzit cam 8 minute. Se scoatem,le ungem cu miere si le presaram cu pesmet si reintroducem tava la cuptor. Le tinem la cuptor pana devin aurii si crocante....
Mandu
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura. Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina. Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri. Desprindem rotundul de...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Curatam legumele si le taiem cubulete. Cartofii ii taiem in cuburi. Calim ceapa,morcovul si radacina de patrunjel,dar nu le lasam sa se innegreasca. Punem supa si dam la fiert. Cand s-au inmuiat legumele adaugam cartofii. Mai fierbem 10 minute. Amestecam faina cu smantana,mustar si...
Gratar cu sos gravy
Pulpa de porc se feliaza si se bate in felii subtiri. Se condimenteaza cu amestecul de condimente si se lasa deoparte. Feliem dovleceii de-a lungul. Eu las si coaja pe ei. Taiem rosiile in doua. Incalzim tigaia grill si facem carnea,dovleceii si rosiile. Turnam putina apa in tigaie....
Paprikas de ceafa afumata
Calim ceapa si ceafa afumata taiata cuburi. Adaugam boia de ardei si pasta de tomate. Amestecam si avem grija sa nu se arda boiaua de ardei, gustul se va schimba si va deveni amara. Adaugam putina apa si dupa 10 minute adaugam si cartofii taiati cuburi. Mai fierbem putin,pana se inmoaie...
Amestec cu paprika afumata
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un borcan sau recipient care se inchide ermetic. Se foloseste ptr carne,cartofi prajiti,legume,popcorn,etc.
Supa de linte, rosie si tomate
Se taie ceapa si usturoiul si le calim in ulei. Adaugam supa si cand se incepe sa fiarba adaugam lintea. Fierbem pana e moale,adaugam pasta de tomate si asezonam cu sare si piper. Servim cu busuioc presarat deasupra sau cu pasta de bruschette.
Supa de praz cu fidea
Prazul se taie rondele,ceapa cubulete si usturoiul felii. Taiem cartofii cubulete. Calim prazul,ceapa si la sfarsit adaugam si usturoiul. Punem supa si dupa ce fierb legumele adaugam cartofii. Dupa 5 minute adaugam si fideaua. Punem cimbru,sare si piper dupa gust. Lasam putin sa fiarba,apoi...
Fursecuri cu fulgi de porumb
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam faina cu praful de copt si dupa ce s-a incorporat putin punem si fulgii de porumb si siropul de artar. Amestecam usor ca sa nu se sfarame prea tare. Punem fursecurile...
Briose Chelsea
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam. Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza. Dupa ce s-a...
Salata orientala de iarna
Se fierb cartofii si se curata,apoi se taie in felii. Castravetii,gogosarii si oul se feliaza. Toate ingredientele se pun intr-un bol si se asezoneaza cu sare,piper,ulei si otet.
Pizza cu pasta de bruschette
Intindem aluatul de pizza pe forma de copt si il ungem cu pasta de tomate. Aplicam pasta de bruschette,apoi sunca taiata betigase. Adaugam porumbul ,ciupercile feliate si cascavalul ras. Dam tava la cuptorul preincalzit si tinem cam 10-15 minute.
Frigarui de pui la aragaz
Se taie pieptul de pui in bucati de 1.5 cm si se amesteca impreuna cu condimentul. Se pun pe betigase .Daca folositi de lemn,sa le inmuiati in apa in prealabi. Se porneste aragazul si tinem betigasele deasupra flacarii,intoarcem si pe partea cealalta. Rosiile se taie in jumatate si...
Dovlecei de post
Dovleceii se taie de-a lungul si se scobeste interiorul. Punem orezul la fiert in multa apa,dar lasam sa fie bobul al dente. Ceapa se taie marunt si se caleste ,adaugam si usturoiul si bucatile de dovleac pe care le-am scobit.Adaugam orezul,ierburile,sarea si piperul. Umplem jumatatile...
Salata de conopida cu usturoi si marar
Desfacem conopida in bucati mici. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida. Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga. Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor si mixam...
Orez prajit cu kimchi
Infierbantam uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde. Amestecam si chiar inainte de a lua de pe foc adaugam sosul de soia si uleiul de susan,acesta isi va pierde aroma daca este prajit....