Fursecuri cu scortisoara

de Mitinita in Prajituri, 6 Dec 2012 | 2704 vizualizari

 

Astfel de fursecuri erau facute destul de des de mama,acum ca stim si noi cum se fac preluam stafeta de la ea. O reteta versatila,puteti incerca si alte arome,noi chiar intentionam sa o facem,deci vom reveni la aceasta reteta de baza. Perfecte pentru gustarica din pauze sau cea de dimineata,cand mai avem timp si de un pahar de lapte.Se prepara foarte usor,aici se aplica metoda cu lingura,adica punem cantitatea pentru un fursec pe lingura si cu degetul punem continutul in tava de copt.

by MiniChefs

 

INGREDIENTE

  • 125 gr zahar
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie Dr Oetker
  • o lingura si jumatate de scortisoara
  • varf de cutit de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Pornim cuptorul.

Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare.

Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele.

Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu degetul alunecam compozitia in tava de copt. Sa fie fursecurile cam de aceeasi marime.

Dam tava la cuptor si le coacem 8-10 minute,depinde cat de mari le-ati facut.

Dupa ce se racesc se vor mai intari,nu le tineti mai mult decat trebuie la cuptor. Depinde si cat de crocante le vreti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca