Musuroi de cartita

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2012 | 4241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 140 g unt moale,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat
  • 6 gălbenuşuri,
  • 6 albuşuri,
  • 100 zahăr,
  • 130 g făină,
  • ½ plic Praf de copt
  • Pentru umplere:
  • 2 banane decojite,
  • 175 g mandarine,
  • sucul de la o lămâie,
  • 1 linguriţă Esenţă de portocale Dr. Oetker.
  • Pentru cremă:
  • 750 ml smântână dulce,
  • 1-2 linguriţe zahăr pudră,
  • 2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. 

Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se amestecă cu compoziția de mai sus. 

Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit. Se coace cam 40 de minute.

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. 

Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.

Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi 

se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură de banane cu pepene galben