publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de biscotti italienesti
Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale, mierea,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala. Cu o lingura se omogenizeaza bine amestecul pana...
Reteta de gomboti cu prune la tava
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune la tava Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se lasa sa se scurga. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga pesmetul si se lasa 1-2 minute sa se rimeneasca amestecand continuu pentru a nu se arde. Se pune zaharul...
Reteta de fursecuri cu nuca, de post
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu nuca, de post Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se pregateste tava cu hartie de copt. Se rupe...
Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe...
Reteta de prajitura cu prune si cacao
Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt. O treime din compozitie se pune separat intr-un bol si se adauga cacaoa. Se...
Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se lasa deoparte pana se prepara aluatul. Se pun intr-un bol ouale, sarea, zaharul si zaharul...
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni
Iata cum se prepara Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi smantana, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se...
Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori
Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte. In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti...
Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de gris, se incorporeaza apoi se pun si ciresele fara samburi. Se amesteca totul cu o spatula si se lasa...
Desert prajitura cu capsuni si iaurt
Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-un bol se pun ouale, zaharul si praful de sare. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si...
Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de consistenta. Se adauga 2-3 lg de spuma si se mixeaza la viteza mica pana se inmoaie usor compozitia. Se...
Desert prajitura Fulg de Nea
Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da...
Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios
Preparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devin cremoase. Se adauga bananele pisate, coaja de lamaie si se mixeaza usor. Se...
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare
Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se adauga merisoarele si se amesteca cu o spatula. Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de...
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100
Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize,...
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac
Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea, galbenusurile, coaja rasa de portocale si se toarna apoi maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu...
Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor
Iata cum se prepara Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste totul. Se stinge focul si se adauga untul. Se amesteca pana ce acesta se...
Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat bourbon si galbenusurile. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Daca este...
Desert prajitura cu piure de castane
Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si ciocolata topita. Se mixeaza cateva secunde la viteza mica. Se adauga apoi faina, cacaua si praful de...
Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022
Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si se amesteca usor dupa fiecare. Se toarna untul topit si racit si se amesteca. Faina, cacaua si praful...
Desert negresa cu halva, de post
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca...
Desert negresa cu ciocolata si ricotta
Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa...
Desert cornulete cu untura si iaurt
Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa acoperit pentru o jumatate de ora sa se odihneaasca. Gemul se amesteca...
Desert prajitura cu branza si cocos
Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul mixat cu zahar si se amesteca. Se framanta un aluat potrivit de gros. Direct pe hartia de copt se...
Desert tort Jaffa
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga uleiul si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Faina, praful de copt si cacaua se amesteca. Se cern...
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana devine o spuma densa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare. Se adauga faina, migdalele macinate si praful de copt....
Desert banana coffee brownie
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua si praful de copt. Untul se topeste apoi se lasa la racit. Ouale se bat cu un tel impreuna cu zaharul. Bananele se zdrobesc cu furculita si se pun peste amestecul de oua. Se adauga apoi 1 lgt zahar vanilat bourbon, cafeaua apoi...
Desert prajitura din albusuri
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga in doua reprize faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija cu miscari usoare....
Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid
Preparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si praful de copt. Se amesteca energic...
Desert bucte cu branza si stafide
Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta. Se adauga sarea. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua. Zaharul si coaja de lamaie se pun...