Nu erau in plan aceste cornulete, dar pentru ca imi inghetase un iaurt grecesc in frigider (nu ma intrebati cum, ca nici eu nu stiu) si dupa ce s-a dezghetat a devenit cam lichid, am zis gata, numai bun pentru niste cornulete. Asa am si facut, prin urmare acestea sunt cornuletele.
Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa acoperit pentru o jumatate de ora sa se odihneaasca.
Gemul se amesteca cu nuca macinata, se adauga esenta de rom dupa gust si se lasa deoparte.
Se rupe din aluat o bucata de aluat. Se intinde pe masa de lucru in forma cat de cat rotunda, se asaza deasupra o farfurie, se decupeaza in jurul ei apoi se taie in 8 triunghiuri. Se asaza pe baza triunghiului o lgt din amestecul de gem si nuca apoi seruleaza cat mai strans, spre varf, formandu-se cornuletul. La fel se procedeaza cu tot aluatul.
Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana incepe sa devina usor maronii deasupra.
Se scot din cuptor si asa fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
1
Daca le preferati mai dulci, adaugati in aluat mai mult zahar sau in gem.
2
Se pot prepara cu orice fel de gem, important e sa se adauge nuca macinata pentru a ingrosa putin amestecul, sa nu curga la coacere.