Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2022 | 5453 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si aromata, pentru iubitorii de nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 6 oua mari
  • 12 lg zahar
  • 12 lg apa rece
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao

Crema de cocos:

  • 450 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 180 g nuca de cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte dulce
  • pt insiropat: lapte + esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori:

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte.

In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se incorporeaza cu miscari lente jumatate din albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 22x33 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor in tava apoi se pune blatul pe un gratatr si se lasa sa se raceasca complet.

In cealalta compozitie de galbenusuri se adauga cacao, se omogenizeaza bine apoi se incorporeaza restul de spuma, cu miscari usoare. Se coace blatul in aceeasi tava, tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru cca 20 de minute. Se face testul scobitorii. 

In timp ce se racesc blaturile, se prepara crema de cocos. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fundul dublu. Cand incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se adauga si untul si se amesteca continuu pana devine cremoasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca crema.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul maro. Se insiropeaza cu laptele si esenta de rom, se toarna crema de cocos iar deasupra se asaza blatul galben, insiropat.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu laptele dulce. Dupa ce se topeste si se omogenizeaza ciocolata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede. Se lasa la racit.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si bagat in apa inainte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui glazura de ciocolata cu zahar pudra presarat deasupra.

2

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

laura_n 1

19.08.2022, 12:08

Pe gustul meu

Rocsi 1

19.08.2022, 20:35

Ce bunatate de prajitura, cu crema aia de cocos!

Panacris 1

10.09.2022, 09:58

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Delicioasa