Am profitat de toate fructele toamnei si am pregatit fel si fel de prajituri, printre care si aceasta Reteta de prajitura cu prune si cacao, pe un blat subtire de cacao, cu prune si scortisoara, hmmm ... un deliciu!
Ingredientele principale sunt: oua, zahar, iaurt, faina, prune si scortisoara.
Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao
Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt. O treime din compozitie se pune separat intr-un bol si se adauga cacaoa. Se amesteca bine.
Se spala prunele si se curata de samburi.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia cu cacao si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia alba apoi deasupra se asaza prunele, se presara nuca taiata grosier si se presara scortisoara. Se da tava din nou la cuptor pentru cca 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.