Reteta de biscotti italienesti

de mirela0911 in Prajituri, 21 Feb 2024 | 1481 vizualizari

 

Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o reteta de biscuiti traditionali italienesti care se numesc Cantucci. Mie imi place tare mult acest tip biscuiti si am salvat reteta pentru a-i prepara candva. Si i-a venit randul in weekendul trecut. Speram sa imi placa doar mie, sa ii mananc doar eu, dar n-ati vazut asa ceva. Nu ies foarte multi din cantitatea data, drept urmare va trebui sa ii repet cat de curand.

Daca vreti sa pregatiti Reteta de biscotti italienesti, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, migdale, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de biscotti italienesti
  • 200 g faina alba tip 000
  • 100 g zahar
  • 100 g migdale din care jumatate se taie in bucati mai mici
  • un praf de sare
  • 6 g praf de copt
  • 2 lg cu miere de albine
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lgt esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de biscotti italienesti:

Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti

Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale, mierea,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala. Cu o lingura se omogenizeaza bine amestecul pana se incorporeaza bine toate ingredientele uscate. 

Se ia compozitia si se pune in tava tapetata cu hartie dandu-i o forma dreptunghiulara si plata.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 20 de minute. Cand a trecut timpul, se scoate din cuptor si se lasa la racit 15 minute, dupa care se taie in felii groase de un deget.

Se iau feliile si se pun din nou in tava, rasturnate, si se dau la cuptor din nou pentru 10 minute la 160 de grade C. 

Sunt foarte buni alaturi de cafeaua de dimineata, asta daca mai apuca ziua urmatoare.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Biscotti cu alune si cafea.

TIPS-URI

1

Recomand ca migdalele sa le taiati pe toate, nu doar jumatate din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de biscotti italienesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune