Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o reteta de biscuiti traditionali italienesti care se numesc Cantucci. Mie imi place tare mult acest tip biscuiti si am salvat reteta pentru a-i prepara candva. Si i-a venit randul in weekendul trecut. Speram sa imi placa doar mie, sa ii mananc doar eu, dar n-ati vazut asa ceva. Nu ies foarte multi din cantitatea data, drept urmare va trebui sa ii repet cat de curand.
Daca vreti sa pregatiti Reteta de biscotti italienesti, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, migdale, oua.
Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti
Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale, mierea,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala. Cu o lingura se omogenizeaza bine amestecul pana se incorporeaza bine toate ingredientele uscate.
Se ia compozitia si se pune in tava tapetata cu hartie dandu-i o forma dreptunghiulara si plata.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 20 de minute. Cand a trecut timpul, se scoate din cuptor si se lasa la racit 15 minute, dupa care se taie in felii groase de un deget.
Se iau feliile si se pun din nou in tava, rasturnate, si se dau la cuptor din nou pentru 10 minute la 160 de grade C.
Sunt foarte buni alaturi de cafeaua de dimineata, asta daca mai apuca ziua urmatoare.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Biscotti cu alune si cafea.
1
Recomand ca migdalele sa le taiati pe toate, nu doar jumatate din ele.