Caras proaspat in faina de malai

de mihaelar63 in Crap / Caras, 31 Dec 2020 | 1934 vizualizari

 

 Carasul este un peste mai modest . Important este ca daca-l ai proaspat , este bine asezonat si gatit va fie o delicatesa .Sunt curioasa de a folosi ingrediente cat mai diverse . Recent am primit cadou o rezerva noua de Zaatar si un plic cu cimbru rosu . Am fost nerabdatoare sa testez cimbrul rosu .Imi pare cu gust mai fin , mai bland , decat cel clasic .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg caras proaspat
  • 200 gr faina de malai
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • 2 lamai
  • 1 lingurita cimbru rosu uscat si maruntit
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras proaspat in faina de malai:

  1. Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati.
  2. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .
  3.  Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si intareste putin carnea .
  4. Condimentati pestele cu sare , piper , fulgi de chilli , cimbru rosu   Si usturoi pudra .
  5. Lasati pestele sa se marineze in acest amestec .
  6. Dupa minimum o ora se trec bucatile de caras prin faina de malai si se prajesc in ulei incins .
  7. Pestele se scoate pe un platou cu prosop absorbant de hartie . Hartia va absorbi excesul de ulei .
  8. Serviti carasul in malai cat este cald , insotit de felii de  rosii  si masline ,
  9. Daca preferati preparati un mujdei .
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .

2

Recent am primit cadou o rezerva noua de Zaatar si un plic cu cimbru rosu . Am fost nerabdatoare sa testez cimbrul rosu .Imi pare cu gust mai fin , mai bland , decat cel clasic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras proaspat in faina de malai" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit cu garnitura de spanac