Paine cu nuci

de mihaelar63 in Piine, 14 Dec 2020 | 3427 vizualizari

 

 Sotul a cumparat o specialitate de paine cu nuci . Se pare ca doar de aceia a gasit la ceas de seara .Eu nu ma dau in vant dupa nuci . Le diger destul de anevoios . Spre surpriza mea ,  painea cu nuci mi-a placut . Mi-am zis sa incerc si eu . Rezultatul este multumitor , chiar peste asteptari . Precis am sa mai prepar paine cu nuci !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 200 gr miez nuca
  • 1 plic drojdie uscata -10 gr
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 1 lingurita cu varf sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci:

  1. Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape .
  2. Aceasta are rol de indepartare a eventualelor  impuritati  .
  3. Maruntiti usor nucile cu cutitul.
  4. Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire .
  5. Mai intai se pune in cuva aparatului apa calduta , uleiul , drojdia si zaharul . Apoi se aduga fainurile  si sarea .
  6. In mod normal foloseam cu 80-100 gr faina mai putin .
  7. Din experienta am observat ca aluatul este foarte moalae , asa ca am intervenit cu faina in plus .
  8. Porniti aparatul. Dupa 25 minute la semnalul sonor se adauga nucile.
  9. Lasati masina sa-si faca treaba . In 75 minute ea va framnta si dospi frumos , aluatul .
  10. In timpul framntarii nucile se vor ,, eroda "si vor da o culoare deosebita aluatului .
  11. Ungeti doua forme de cozonac  cu ulei . Distribuiti  in mod egal aluatul in cele doua tavite .
  12. Tavitele se pun la cuptor sa dospeasca la 60 grade inca 30 minute .
  13. In acest timp volumul aluatului se va dubla .
  14. Potriviti caldura pe 220 grade C pentru 10-15 minute .
  15. Dupa aceasta reduceti temperatura  la 180 grade .
  16. Lasati sa se coaca painile pana devin rumene .
  17. In cazul meu cam inca 30 minute .
  18. Scoateti painile din tavi si le lasati sa se tempereze pe un gratar de inox.
  19.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca lasati painile in tavi dupa cocere , ele vor transpira pe dedesupt . In acest caz riscati ca miezul sa numai fie aerat -pufos ., va deveni clicos .

2

In mod normal foloseam cu 80-100 gr faina mai putin .

3

Din experienta am observat ca aluatul este foarte moalae , asa ca am intervenit cu faina in plus .

4

Acesta probabil ca era o atmosfera foarte umeda si un timp ploios .Prin urmare si faina avea un grad de umiditate mai mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa