Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

de madi_marin in Porc, 16 Oct 2011 | 14618 vizualizari

 

Porc nu mâncam des, dar când o facem prefer sa ne delectăm cu o bucată de ceafă pregătită la cuptor sau la grătar. De data asta am ales să o gătesc la cuptor acompaniată de niste cartofiori presăraţi cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de ceafă de porc
  • 2 cartofi mari
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • boia dulce
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi:

Ceafa se spală, se şterge , se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu apă. Se lasă la foc măricel până e gata.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb pe jumătate. Se pun apoi într-o taviţă cu ulei, se presară cu sare, piper şi mărar uscat şi se dau la cuptor. Se amestecă din când în când sa nu se prindă.

Ceafa se serveşte cu cartofii presăraţi cu usturoi si cubuleţe de roşii .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costițe de porc si cartofi la cuptor