Preparare tocanita de vitel:
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne . Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se...
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare si cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt si vanilia. Se amestecă uşor.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu...
Iata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui!
Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper,se...
Pieptul se taie in fasiute subtiri in care se infasoara bucatele de carnati. Se fixeaza cu scobitori , se presara cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc .
Se servesc cu mamaliguta si usturoi.
Pofta buna!
Pieptul de pui se spala, se sterge, se unge cu ulei, se presara cu sare , piper si boia si se pune la fript pe plita incinsa si alaturi ciupercutele curatate. Carnita se intoarce ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
La servire putem pune smantana peste ciupercute....
Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior...
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema...
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in ulei incins. Se intorc sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Se servesc presarati cu branza...
Pulpele de pui se spala, se sterg si se ung cu ulei. Se presara cu condimente si piper. Se pun in tava de cuptor cu ulei si putina apa. Se dau la cuptor.
Ciupercile se curata si se taie nu foarte marunt.
Cand puiul e pe jumatate facut, se adauga ciupercile ,usturoiul tocat , rosiile...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu...
Pulpele dezosate se ung cu ulei si se presara cu sare si piper. Se frig pe gratar alaturi de ardei si rosii.
Cand sunt gata, carnita se lasa deoparte, iar legumele se curata si se taie fasiute.
Se pune la fiert apa , se adauga sare, piper,ardei iute , usturoi si marar tocate. Se da un...
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia.
Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26...
Dovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop.
Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si putin piper. Sare punem doar daca branza nu e foarte sarata. Se amesteca totul foarte bine.
Intr-o...
Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider.
Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe...
Chiflelor li se taie capacelele si se scobeste continutul cu o lingurita. Se pun in interior cateva bucatele de unt, apoi se ung cu crema de branza. Oul se bate ca pentru omleta si se amesteca cu cartofii prajiti, carnatul prajit si el si cascaval ras. Cu aceasta compozitie se umplu chiflele. Se...
Feliile de paine se prajesc usor la prajitorul de paine. Se ung cu crema de branza si deasupra se aseaza fasii de somon. Se presara cu marar si se servesc imedat.
Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat.
Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si...
Pentru un blat de cacao : se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei, 25 g cacao, 1 lingurita de nes , 1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu...
Pestele se taie pe langa sira de-o parte si de alta, astfel obtinem 4 fileuri pe care le taiem in jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat ouale foarte bine, se adauga putina sare si putina faina ca sa se ingroase un pic compozitia.
Bucatile de peste se dau intai prin faina, apoi...
Cartofii se pun la fiert in coaja. Apoi se racesc , se curata si se taie in cubulete mici.
Rosia, ridichile si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu cartofii , rondelele de castravete si maslinele feliate, apoi se pune putin ulei si se potriveste gustul cu sare, piper si...
Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt...
Pestele se curata, se spala, se sterge, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie apoi se pun la prajit in putin ulei incins. Se rumenesc bucatelele frumos pe ambele parti.
Se desface pasta de tomate in putina apa si se adauga sosul peste peste. Se mai tine vasul cateva...
Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se amesteca foarte bine si se da la rece.
Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun migdale...
Blat :
Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar...
Carnea de pui se toaca, apoi se amesteca cu ceapa maruntita , morcovul si cartoful date pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si verdeata.
Se formeaza chiftelute care se pun in tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Se coc cam 20 minute. Se intorc o...
Intr-un vas se pun la incalzit laptele, apa si untul. Atentie sa nu fiarba! In amestecul cald se dizolva drojdia si se pune totul in cuva masinii de paine. Se adauga apoi faina cernuta, sarea , taratele si miezul de floarea soarelui. Se selecteaza programul de framantare si dospire.
Cand e...
Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.
Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja...
Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita.
Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte...
Intr-un castron incapator se bat bine ouale, se adauga carnita maruntita, ciupercutele, spaghetele, ceapa tocata marunt, cascaval ras si branza topita. Se presara putin piper si se amesteca totul foarte bine.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie teflonata, apoi se prajeste omleta. Ca...
Carnita se spala,s e sterge si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Se mai completeaza din cand in cand pana ce carnita e complet fiarta. Apoi se scoate din zeama si se pune deoparte.
In putin ulei se caleste usturoiul taiat marunt, apoi se adauga carnita si se...
Tocăniţă de viţel
Preparare tocanita de vitel: Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne . Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se...
Pufoasă cu ananas
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare si cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt si vanilia. Se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu...
Bors cu perisoare de pui
Iata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui! Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Carnea se condimenteaza cu sare si piper,se...
Gustare calda
Pieptul se taie in fasiute subtiri in care se infasoara bucatele de carnati. Se fixeaza cu scobitori , se presara cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc . Se servesc cu mamaliguta si usturoi. Pofta buna!
Pui picant pe plita
Pieptul de pui se spala, se sterge, se unge cu ulei, se presara cu sare , piper si boia si se pune la fript pe plita incinsa si alaturi ciupercutele curatate. Carnita se intoarce ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. La servire putem pune smantana peste ciupercute....
Panna Cotta cu ciocolata si rom
Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior...
Tort cu nectarine si crema de zahar ars
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema...
Cartofi crocanti cu branza
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in ulei incins. Se intorc sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Se servesc presarati cu branza...
Pui la cuptor cu ciuperci si rosii
Pulpele de pui se spala, se sterg si se ung cu ulei. Se presara cu condimente si piper. Se pun in tava de cuptor cu ulei si putina apa. Se dau la cuptor. Ciupercile se curata si se taie nu foarte marunt. Cand puiul e pe jumatate facut, se adauga ciupercile ,usturoiul tocat , rosiile...
Tort de ciocolata
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu...
Saramura de pui
Pulpele dezosate se ung cu ulei si se presara cu sare si piper. Se frig pe gratar alaturi de ardei si rosii. Cand sunt gata, carnita se lasa deoparte, iar legumele se curata si se taie fasiute. Se pune la fiert apa , se adauga sare, piper,ardei iute , usturoi si marar tocate. Se da un...
Lemon Cheesecake
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia. Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26...
Chiftelute de dovlecei
Dovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop. Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si putin piper. Sare punem doar daca branza nu e foarte sarata. Se amesteca totul foarte bine. Intr-o...
Prajitura Noire
Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider. Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe...
Chifle umplute
Chiflelor li se taie capacelele si se scobeste continutul cu o lingurita. Se pun in interior cateva bucatele de unt, apoi se ung cu crema de branza. Oul se bate ca pentru omleta si se amesteca cu cartofii prajiti, carnatul prajit si el si cascaval ras. Cu aceasta compozitie se umplu chiflele. Se...
Tartine cu somon afumat
Feliile de paine se prajesc usor la prajitorul de paine. Se ung cu crema de branza si deasupra se aseaza fasii de somon. Se presara cu marar si se servesc imedat.
Fasole batuta
Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat. Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si...
Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,
Pentru un blat de cacao : se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei, 25 g cacao, 1 lingurita de nes , 1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu...
Merlucius pane
Pestele se taie pe langa sira de-o parte si de alta, astfel obtinem 4 fileuri pe care le taiem in jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper. Se bat ouale foarte bine, se adauga putina sare si putina faina ca sa se ingroase un pic compozitia. Bucatile de peste se dau intai prin faina, apoi...
Salata cu cartofi
Cartofii se pun la fiert in coaja. Apoi se racesc , se curata si se taie in cubulete mici. Rosia, ridichile si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu cartofii , rondelele de castravete si maslinele feliate, apoi se pune putin ulei si se potriveste gustul cu sare, piper si...
Tort ,,Alexandra,,
Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt...
Macrou in sos tomat
Pestele se curata, se spala, se sterge, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie apoi se pun la prajit in putin ulei incins. Se rumenesc bucatelele frumos pe ambele parti. Se desface pasta de tomate in putina apa si se adauga sosul peste peste. Se mai tine vasul cateva...
Bomboane Raffaello
Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se amesteca foarte bine si se da la rece. Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun migdale...
Tort ,,8 Martie,,
Blat : Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar...
Chiftelute de pui la cuptor
Carnea de pui se toaca, apoi se amesteca cu ceapa maruntita , morcovul si cartoful date pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si verdeata. Se formeaza chiftelute care se pun in tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Se coc cam 20 minute. Se intorc o...
Paine cu tarate si seminte
Intr-un vas se pun la incalzit laptele, apa si untul. Atentie sa nu fiarba! In amestecul cald se dizolva drojdia si se pune totul in cuva masinii de paine. Se adauga apoi faina cernuta, sarea , taratele si miezul de floarea soarelui. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e...
Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone
Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti. Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja...
Tort de mere cu nuca pralinata
Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita. Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte...
Omleta cu spaghete,pui si ciuperci
Intr-un castron incapator se bat bine ouale, se adauga carnita maruntita, ciupercutele, spaghetele, ceapa tocata marunt, cascaval ras si branza topita. Se presara putin piper si se amesteca totul foarte bine. Se incinge putin ulei intr-o tigaie teflonata, apoi se prajeste omleta. Ca...
Porc cu sos si mamaliga
Carnita se spala,s e sterge si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Se mai completeaza din cand in cand pana ce carnita e complet fiarta. Apoi se scoate din zeama si se pune deoparte. In putin ulei se caleste usturoiul taiat marunt, apoi se adauga carnita si se...