O combinaţie care pe mine m-a cucerit definitiv....
Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o tava 17/25 cm în care se toarnă compoziţia. Se coace cam 20-25 de minute. Se lasă la răcit.
Crema: se mixează untul cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de rom şi se dă la rece.
Asamblare: blatul se taie in două pe lungime şi se însiropează cu sirop de vişine . Între ele se pune toată crema. Deasupra se toarnă in strat subţire glazura preparată din toate ingredientele( apă fiartă se pune suficientă ca să obţinem o cremă care să curgă.....cam 3-4 linguri). Se ornează cu vişine şi ciocolată rasă.
Poftă bună!
1
Siropul de vişine poate fi concentrat sau diluat cu apa.