publicat la 07.02.2022
publicat la 06.01.2022
publicat la 22.09.2021
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tarta cu smochine
Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat. Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele, pana obtinem un fel de firimituri. Dupa ce obtinem firimiturile, adaugam oul, otetul si cele doua linguri...
Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight
Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute. Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura...
Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure
Batem ouale cu un praf de sare apoi adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce le amestecam bine, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, avand grija sa nu se faca cocolase. Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul...
Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata
Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba. Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron...
Aperitiv pernite cu cartofi si carne
Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la...
Sos rosu usturoiat
Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu...
Desert inghetata de capsuni si migdale
Blenduim capsunele congelate, apoi adaugam pe rand, iaurtul, mierea si migdalele. Amestecam ingredientele pana cand se maruntesc complet si rezulta o pasta cremoasa. Dam la congelator si din 30 in 30 de minunte, de 3-4 ori, scoatem inghetata si o amestecam. Servim cu frisca si biscuiti....
Desert inghetata de banane si ciocolata
Taiem bananele in bucatele, le congelam pentru 1-2 ore, apoi le blenduim pana ce devin un piure cremos. Topim ciocolata si o adaugam impreuna cu 2 linguri de lapte rece peste piureul de banane. Amestecam bine, apoi adaugam frunzele de menta tocate si semintele de chia. Mai dam la...
Desert inghetata de fructe
Taiem fructele in bucatele. Le punem in robot si le amestecam pana devin o pasta. Adaugam iaurtul,zaharul, zeama de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul. Asezam in forme si dam la congelator pentru cateva ore. Pofta buna!
Chiftelute de tofu cu sos de morcovi
Maruntim tofu si il punem intr-un castron. Dam migdalele la robot, apoi le adaugam peste tofu, impreuna cu pesmetul. Saram, daca mai este cazul, piperam si amestecam pana obtinem o pasta omogena. Modelam chiftelute, le asezam, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, pana...
Maioneza din pufuleti
Punem pufuletii intr-o sita mare si ii trecem sub jet de apa rece, astfel incat sa fie toti bine inmuiati. II lasam la scurs cateva minute si apoi ii punem intr-un vas, adaugam o lingura de mustar si blenduim. Adaugam uleiul treptat, si...
Ciuperci umplute cu tofu
Curatam ciupercile si tocam coditele. Dam tofu pe razatoare si tocam leurda. Amestecam coditele de ciuperci cu tofu si cu leurda si umplem ciupercile, asezate in prealabil intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, pana se rumenesc frumos. Decoram cu bucatele de ardei rosu si servim....
Icre de chia
Amestecam semintele de chia cu apa. Cat se hidrateaza chia, tocam ceapa. Adaugam peste chia, ceapa, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam, potrivim gustul de sare si dam la frigider pana servim. Pofta buna!
Desert mucenici muntenesti
Punem la fiert 3 l de apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba apa, micsoram focul, adaugam mucenicii, amestecam si ii fierbem circa 8 minute sau pana se ridica deasupra. Oprim focul si peste mucenici punem zaharul, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom...
Desert mucenici umpluti cu nuca
Aluat: Punem drojdia intr-un bol, peste ea adaugam zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de lapte, laptele fiind caldut. Amestecam si lasam drojdia sa se dizolve circa 15 minute. Cernem faina intr-un castron incapator, adaugam drojdia crescuta, ouale, untul topit si...
Pui cu legume la punga
Curatam legumele si le taiem rondele mai mari. Usturoiul il lasam intreg. Spalam si puiul, il frecam cu sare, il piperam, presaram busuioc si rozmarin pe toate partile, inclusiv inauntrul puiului. Introducem legumele in folia speciala pentru cuptor si asezam puiul pe patul de legume. Adaugam si...
Desert placintele cu mere
Mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra, dupa care incorporam si oul. Adaugam praful de copt si apoi, faina treptat, amestecand si framantand, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Il lasam la rece, cel putin 30 minute, timp in care pregatim umplutura...
Aperitiv margarete cu branza
Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi, adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de...
Salata cu quinoa, ton si migdale
Spalam bine boabele de quinoa, apoi le punem la fiert intr-o cantitate dubla de apa, in care punem putina sare. Dupa circa 15-20 de minute, sunt fierte, oprim focul, adaugam un cubulet de unt, sare si piper, amestecam si le lasam sa se racoreasca. Taiem ardeii si castravetele cubulete si...
Desert tort Iris - reteta 100
Coacem nuca la cuptor, cateva minute. Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate un galbenus. Dupa aceea adaugam, pe rand, faina, cacaoa si frisca. Amestecam continuu pana obtinem o pasta....
Aperitiv varzari - placinte cu varza
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. Dupa...
Tarta de cartofi si 3 feluri de branza
Fierbem cartofii cu sare, usturoiul si frunzele de dafin. Dupa ce au fiert, ii pasam ca pentru piure. Tapetam o tava sau un vas de yena cu unt si pesmet. Punem primul strat -jumatate din cantitatea de piure. Adaugam casul afumat taiat felii, branza afumata de...
Prajitura din albusuri cu mere
Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta si lucioasa. Punem uleiul si esenta de vanilie si omogenizam, amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu...
Tort de turta dulce si visine
Primul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici: https://www.bucataras.ro/retete/turta-dulce-rapida-si-pufoasa-80352.html Diferenta este ca folosim o...
Budinca de melcisori cu branza de vaci si merisoare
Fierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel putin 15 minute, apoi le lasam si pe acestea sa se scurga. Intr-un castron, punem branza de vaci, adaugam zaharul...
Banana Bread
Batem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si ciocolata bucatele sau razuita, scortisoara. Punem compozitia in forma de guguluf sau in tava de chec si dam la...
Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo
Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si...
Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas
Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de usturoi, necuratati. Dam la cuptor pentru circa 2 ore - 2 ore si jumatate, pana devin fragede. Cand sunt fragede, le...
Salata de vinete orientala - Baba Ghanouj (Ganoush )
Coacem, curatam si punem la scurs vinetele sau, daca avem la congelator, le punem de seara la decongelat si la scurs. Le pasam cu robotul (sau cu blenderul, daca ti se strica robotul, cum am patit eu :( ). Adaugam usturoiul si amestecam, apoi pasta de susan, zeama de lamaie, uleiul de...
Mini pachetele de primavara la cuptor
Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul, ceapa si usturoiul, apoi carnea, toate legumele si la sfarsit, varza. Se asezoneaza cu sos de soia,...