Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de usturoi, necuratati. Dam la cuptor pentru circa 2 ore - 2 ore si jumatate, pana devin fragede. Cand sunt fragede, le scoatem din punga si le mai dam la cuptor pentru circa 15 minute sa se rumeneasca. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata friptura, pregatim cus-cusul si sosul de ananas. Incingem putin ulei de masline si rumenim cus-cusul 1-2 minute, amestecand continuu, apoi adaugam circa 700 ml apa fierbinte si lasam sa dea 2-3 clocote, potivim gustul de sare si piper si adaugam curcuma pentru un plus de aroma si pentru culoare. Oprim focul si acoperim. Dupa ce se racoreste un pic, adaugam arahidele si amestecam. Intr-o oala mica, punem smantana la fiert, amestecand des. Cand incepe sa fiarba, adaugam ananasul cubulete, scurs in prealabil, si mai lasam pe foc circa 5 minute. Asezonam cu sare, piper, nucsoara si scortisoara. Pofta buna!
1
Atentie! la manevrarea pungii cu friptura, frige rau :P