Desert budinca reciclata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 6 Ian 2022 | 3097 vizualizari

 

Reteta mea de început de an este o reciclare a resturilor de dulciuri ramase de la sărbători, drept pentru care am denumit-o:

Budinca reciclata 🙂

 

INGREDIENTE

  • 700 g prajituri uscate: eu am avut cozonac cu nuca si cacao, chec cu fructe de pădure, turta dulce pufoasa, biscuiti cu unt de arahide.
  • 4 oua
  •  650 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar
  • 2 mere
  • 2 linguri seminte chia
  •  esenta de rom si de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca reciclata:

Ungem cu unt o tava mai adanca.

Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri.

Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam.

Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava bucatele de mar. Peste mere adaugam un nou strat de bucatele de prajituri, turnam restul compozitiei lichide iar apoi presaram semințele de chia si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute. Verificam cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca un pic apoi servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 se poate folosi doar cozonac sau un singur fel de prajituri - se adaugă zahar in functie de cat de dulci sunt prajiturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca reciclata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac