Supa crema de ou

de katty in Supe, 11 Sep 2018 | 3319 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de pui cu os (spate)
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper alb
  • busuioc uscat
  • 100 gr smantana 30% grasime
  • 50gr parmezan ras
  • frunze de busuioc proaspat pentru decor
  • crutoane pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ou:

Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert  in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama.

Intr-o oala cu fund dublu punem galbenusurile si un praf de sare. Incepem sa amestecam cu un tel para turnand cate putina supa de pui calduta pana adaugam toata supa. Adaugam piperul, busuiocul si punem la foc mic, amestecand constant pana supa crema se leaga. Luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam energic.Punem din nou pe foc amestecand continuu pana se infierbanta fara a clocoti.

Turnam supa crema in boluri, punem deasupra parmezanul ras, frunzele proaspete de busuioc si servim imediat cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

13.09.2018, 09:18

O rețetă interesantă! Sigur a fost o supă foarte fină!

dantes 1

13.09.2018, 10:21

oanapl 1

16.09.2018, 23:29

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris