Chifle umplute cu carne tocata

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 4449 vizualizari

 

Pentru un mic dejun sau pentru gustarea dintre mese sunt ideale aceste chifle. Eu am gasit reteta pe site-ul Absolutdelicios, iar voi o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/chifle-umplute-cu-carne-tocata/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • + 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 30 g ulei
  • piper
  • cimbru
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu carne tocata:

Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si nelipicios.

Aluatul rezultat il lasam la dospit 1 ora. Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 chifle.

Ceapa impreuna cu ardeiul, tocate marunt, le calim in ulei incins, adaugam carnea, un praf de sare, piper si lasam pe foc 5-6 minute. Aluatul dospit il impartim in 9 partie egale, daca vi se par prea mari chiflele, puteti face mai multe.

Intindem fiecare chifla cu sucitorul,( eu pe primele le-am intins cu degetele, dar nu imi placea ca ieseau prea groase) adaugam 1-2 linguri de carne si strangem colturile.

Asezam chiflele cu colturile stranse in jos in tava. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin cimbru si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand sunt gata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si ciuperci in locul carnii, sau chiar combinate.

2

Presarati orice fel de seminte deasupra chiflelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin si usturoi la cuptor