Aperitiv varzari - placinte cu varza

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 3582 vizualizari

 



Reteta aceasta imi aduce aminte de matusa mea, Susi, din Ardeal, care, intotdeauna cand ne duceam la ea, ne facea aceste varzari. De abia anul trecut, mi-am facut curaj sa incerc sa le fac si mi-au iesit aproape ca ale ei. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1 varza
  • 1 ceapa (optional)
  • sare
  • piper
  • cimbru.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv varzari - placinte cu varza:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. Dupa aceea il punem intr-un bol uns cu ulei si il lasam la dospit 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Cat sta aluaatul la dospit, pregatim umplutura: radem varza, punem sare si lasam 20 de minute sa lase apa. Calim ceapa in ulei incins, adaugam varza stoarsa si calim pana devine translucida. Asezonam cu piper si cimbru si lasam sa se raceasca. Scoatem aluatul din bol, luam o bucatica cam cat un ou de rata si facem o biluta pe care o intindem cu facaletul uns cu un pic de faina. In mijlocul placintei, punem o lingura de umplutura si unim colturile spre mijloc, facand iar o bila pe care o intindem inca odata, cu facaletul usor, avand grija sa nu rupem placinta. Incingem ulei intr-o tigaie, asezam placinta si o lasam circa 3 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu.

Se pot face si la cuptor: tapetam o tava cu hartie de copt, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv varzari - placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv floricele cu cașcaval